„Pieno žvaigždžių“ kapitonas linki santarvės ir kviečia sirgalius į areną

Stepas 5Vienas labiausiai patyrusių Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkų, 31 metų Steponas Babrauskas praėjusį ketvirtadienį vykusiame komandos susirinkime išrinktas jos kapitonu. „Stepas yra nuostabus… Jis visada gerai nusiteikęs. Jei mato, kad kažkas nusivylęs, jis tą žmogų pralinksmina. Stepas yra puikus lyderis“, – taip vyriausią „Pieno žvaigždžių“ ekipos žaidėją interviu krepšinio naujienų internetiniam portalui www.basketnews.lt charakterizavo Ramone‘as Moore‘as. Tad komandos draugų sprendimas logiškas ir suprantamas. Steponui Babrauskui kapitono pareigos ne naujiena – ilgą laiką, 2008–2014 metais, jis buvo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos kapitonas. Per tą laikotarpį sostinės komanda tapo Lietuvos krepšinio lygos ir Baltijos krepšinio lygos čempione, triumfavo Europos taurės turnyre bei šalies krepšinio federacijos taurės turnyre.

Naujasis „Pieno žvaigždžių“ kapitonas švenčių išvakarėse mielai sutiko su „Darbo“ skaitytojais pasidalinti mintimis ne tik apie krepšinį.

– Sveikiname tapus komandos kapitonu. Tačiau pirmiausia pakalbėkime apie didžiąją metų šventę – Kalėdas. Kokie Jūsų ankstyviausi kalėdiniai prisiminimai?

– Ankstyviausi iš vaikystės išlikę prisiminimai apie Kalėdas – Kūčių dieną su tėčiu per sniegą klampodavome į mišką parsinešti eglės. Turbūt kiekvienam vaikui tai būdavo didžiulės svarbos įvykis. Prie Kūčių stalo mūsų šeima sėsdavo kartu su seneliais. O didžiausias džiaugsmas aplankydavo, kuomet ankstyvą Kalėdų rytą po egle su seserimi rasdavome Kalėdų Senelio paliktų dovanėlių – mandarinų, žaislų.

– Ši graži tradicija, simbolizuojanti šeimos bendrystę, turbūt išliko?

–Taip, dabar su šeima važiuojame pas mano tėvus ar pas uošvius. Tiesa, ne visada tai pavyksta. Štai praėjusių metų Kūčias ir Kalėdas Turkijos didmiestyje Stambule praleidau be šeimos. Musulmoniškoji Turkija Kalėdų nešvenčia, tad šventinę vakarienę valgiau kartu su komandoje žaidusiais amerikiečiais. Po Kalėdų, gruodžio 27 d., į Stambulą atskrido žmona Raminta su vaikais. Dabar viskas paprasčiau – vaikams akys išsiplečia, kuomet atidarę duris pamato tikrą Kalėdų Senelį (juokiasi). Aštuonerių metų sūnus Dovydas jau pats rašo laiškus Kalėdų Seneliui nuo savęs ir ketverių metukų sesutės Dorintos. Neseniai vaikai domėjosi, ar tas stebukladarys lanko vaikus ir Pasvalyje.

Prie Kūčių stalo mūsų šeima dažniausiai sėda su mano tėvais ar uošviais. Kad jis būtų pilnas, pasiskirstome darbais, kas verda kisielių, kas taiso silkę. Aš paprastai superku produktus, dar galiu nuskusti morkas, bulves. O virtuvėje leidžiu pasireikšti turintiems didžiausių kulinarinių sugebėjimų (juokiasi). Man asmeniškai svarbiausia, kad ant Kūčių stalo būtų kisieliaus ir pyragaičių su džemu, grybais. Taip pat labai mėgstu silkę su grybais. Be šių patiekalų neįsivaizduoju Kūčių stalo.

– Kaip jaučiatės Pasvalyje?

– Praėjusį sezoną gyvenau Stambule, kuriame, oficialiais duomenimis, gyvena per 14 milijonų žmonių, o neoficialiais kur kas daugiau, o šiemet – vos kelis tūkstančius gyventojų turinčiame Pasvalyje. Tačiau nepatyriau jokio kultūrinio ir emocinio šoko, juolab kad vaikystėje gyvenau nedideliame Lentvario miestelyje. Puikiai žinojau, kur važiuoju. Gyvenu svečių namuose „Šilas“, o šeima liko Vilniuje. Esu patenkintas – rami, graži aplinka, šalia parkas, savaitgaliais aplanko šeima. Domėjomės karstinėmis įgriuvomis, apžiūrėjome žymiąją „Karvės olą“ netoli Biržų. Vaikai buvo labai patenkinti, ir vis klausia, kada vėl galės atvažiuoti į Pasvalį. Gyvenimas mažame mieste turi savo privalumų – nėra automobilių kamščių, neužterštas oras. Stambule automobilių kamščiuose praleisdavau net po porą valandų, o Pasvalyje visur galiu suspėti pėsčiomis. Aš ir komandos draugai džiaugiamės skaniais pietumis „Pieno žvaigždžių“ Pasvalio sūrinės valgykloje. Už tai dėkojame vedėjai ir šauniam valgyklos kolektyvui.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-12-22 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.