Kalėdų karavanas ir olimpiečiai atvyksta į Pasvalį

IMG_1546

Rytoj, gruodžio 18 dieną, 16 val. Pasvalio Vytauto Didžiojo aikštėje apsilankys Kalėdų karavanas kartu su jį lydinčiais net 4 garsiais sportininkais – olimpinės bronzos laimėtoja, irkluotoja Birute Šakickiene, olimpiečiu šuolininku į tolį Tomu Bardausku, olimpiniu vicečempionu irkluotoju Vytautu Butkumi ir tarptautinės klasės sporto meistre Birute Statkevičiene.

„Kalėdų karavano ir jį lydinčių olimpiečių apsilankymo Pasvalyje nekantriai laukia visi pasvaliečiai, o ypač moksleiviai. Neabejoju, kad grojantis ir šviečiantis karavanas – galimybė gyvai pabendrauti su garsiausiais Lietuvos sportininkais – paliks visiems daug įspūdžių ir įkvėps jaunimą siekti drąsių iššūkių, aktyviai sportuoti. Juk fizinis aktyvumas ir puiki savijauta – tai geriausia dovana, kurią galime sau padovanoti ne tik Kalėdoms, bet ir kiekvieną dieną“, – sako Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas.

Į miesto Vytauto Didžiojo aikštę su Kalėdų Seneliu atvykęs šviečiantis ir grojantis karavanas padovanos pasvaliečiams Neringos ir grupės „Tele Bim Bam“ koncertą. Aikštėję susirinkę smalsuoliai turės galimybę aplankyti karavano sunkvežimiuose veikiantį Kalėdų Senelio kambarį ir nykštukų dirbtuves, o taip pat galės susitikti su garsiais sportininkais, kurie skelbs karavano misiją.

Jau 16-ąjį kartą vyksiančio Kalėdų karavano tikslas – padėti Lietuvos mokykloms sukurti geresnes sąlygas vaikams sportuoti. Šiame projekte savo jėgas suvieniję Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“, kviečia visus prisidėti ir šalies mokykloms padovanoti reikalingo sporto inventoriaus.

„Skatindami fizinį aktyvumą norime padėti mokykloms užauginti fiziškai ir dvasiškai sveiką jaunąją mūsų kartą. Labai džiaugiuosi, kad mūsų olimpiečiai yra pasiryžę kartu su karavano komanda keliauti po Lietuvą ir prisidėti prie šios misijos,“ – sako LTOK prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Vilniuje startuosiančio Kalėdų karavano kelionėje laukia 10 susitikimų su įvairių miestų bei miestelių bendruomenėmis, kurių mokykloms bus perduotos surinktos dovanos. Garsūs šalies sportininkai, lydintys karavaną, savo pavyzdžiu skatins mūsų šalies žmones sportuoti ir gyventi aktyviau.

„Šiemet Kalėdų karavanas toliau puoselėdamas labdaros tradicijas Lietuvoje, dalinsis geromis emocijomis bei skatins visus būti aktyviais net ir žiemą, – sako „Coca-Cola HBC“ Baltijos regiono pardavimų vadovas Valdas Pakštys. „O baigęs savo kelią šių metų Lietuvos kultūros sostinėje Žagarėje, karavanas išskubės į Latviją, kur jo taip pat laukia miestelių bendruomenės.“

Pernai geros valios žmonių, LTOK partnerių, svarbiausių šalies institucijų darbuotojų, savivaldybių atstovų dėka buvo surinkta ir 43 šalies mokykloms išdalinta sporto inventoriaus už 44,8 tūkst. eurų.

2015 m. Kalėdų karavanas Pasvalyje:

16 val. – Karavano sveikinimas miestui Vytauto Didžiojo aikštėje.

17 val. – „Tele Bim Bam“ koncertas.

Nuo 18 iki 20 val. – veiks Kalėdų senelio kambarys ir nykštukų dirbtuvės sunkvežimiuose.

Rytoj, gruodžio 18 d. nuo 15.30 iki 20 val. bus ribojamas eismas Vytauto Didžiojo a. (nuo Biržų iki Joniškėlio gatvės sankryžos). Organizatoriai atsiprašo už laikinus nepatogumus.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.