Pasvalyje – unikalus svečias iš Himalajų

1„Amžinoji meilė gali panaikinti visus skirtumus pagal kastas, odos spalvą, įsitikinimus, religiją ar lytį tarp žmonių rasių visoje Visatoje. Tiesiog pabandykite mylėti save ir tuomet mylėsite kiekvieną. Tai gali sukurti taiką ir harmoniją.“ Tai Awadhoot Baba – Indijoje gyvenančio dvasinio mokytojo žodžiai.

Awadhoot Baba – vienas iš nedaugelio Himalajų jogų (tokių iš viso yra dvylika), kurie lieka žiemoti aukštai kalnuose, Gangotrio miestelyje, prie šventosios Gangos ištakų. Tai unikali asmenybė ir vienas garsiausių meditacijos mokytojų. Teigiama, kad per metus šiam vyrui prasimaitinti užtenka kilogramo termiškai neapdorotų avižinių dribsnių ir Gangos vandens. Didžiąją laiko dalį jis praleidžia kalnuose medituodamas.

Pasvaliečiai keliautojai su Awadhoot Baba susipažino vienos piligriminės kelionės po Indiją metu. Netikėtai užsimezgęs pokalbis netruko pavirsti draugyste. Lietuvius sužavėjo šio neeilinio žmogaus paprastumas, nuoširdumas, gili išmintis ir sugebėjimas matyti šalia esančio asmens vidinį pasaulį, jo prigimtį.

Ypatingąjį indą pasvaliečiai nusprendė pasikviesti į Lietuvą. Didelei visų nuostabai jis sutiko atvykti. Mokytojas niekada nėra išvykęs iš gimtosios šalies, tad šis vizitas bus nemenkas išbandymas. Visus kelionės rūpesčius apsiėmė sutvarkyti Indijoje įsikūrusi lietuvių kelionių agentūra, o skrydžio ir gyvenimo išlaidas padengs vienas Pasvalio verslininkas.

Mūsų šalyje indas svečiuosis dvi savaites. Vieną praleis mūsų rajone, o kitą – Vilniuje. Rugsėjo 12 dieną 15 valandą Awadhoot Baba Pasvalio krašto muziejuje susitiks su visais, norinčiais prisiliesti prie tūkstantmetės Indijos dvasinio pasaulio. Svečias nėra lektorius, tad susirinkusieji turėtų būti pasiruošę visiškai kitokiam, mums dar nelabai įprastam bendravimui. Awadhoot Baba sugebą savo išmintį perduoti tiesiogiai – iš širdies į širdį.

„Tokie žmonės yra aukso grynuoliai. Prie jų reikia glaustis, jų išmintį – semti rieškučiomis“, – sako renginio organizatoriai ir kviečia visus susitikti su unikalia asmenybe iš tolimosios Indijos.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.