„Bandysime sirgalius pakerėti jaunatviška energija“

Tre 1
„Pieno žvaigždžių“ vyriausiasis treneris Mantas Šernius ir fizinio parengimo treneris Kęstutis Mačėnas jau ne pirmus metus kartu dirba.

Rugsėjo 30 d. startuos naujasis Lietuvos krepšinio lygos sezonas, kuriame jau penktą kartą su pajėgiausiomis šalies komandomis grumsis ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“. Šį sezoną mūsų ekipos laukia naujas iššūkis – spalio pabaigoje prasidedantis FIBA Europos taurės turnyras. O kol kas krepšininkai prakaitą lieja „Pieno žvaigždžių“ arenoje ir Smegduobių parke. Po vienos iš treniruočių komandos vyriausiasis treneris Mantas Šernius mielai sutiko pasidalinti savo mintimis apie artėjantį sezoną su „Darbo“ skaitytojais.

– Turbūt nesuklysiu pasakęs, kad absoliuti dauguma „Pieno žvaigždžių“ komandos sirgalių džiaugiasi Jūsų apsisprendimu likti Pasvalyje. Kokie motyvai lėmė tokį žingsnį, juolab kad po sėkmingo sezono sulaukėte ir kitų pasiūlymų?

– Per savo karjerą galėjau atsidurti ir Kauno „Žalgiryje“, ir Vilniaus „Lietuvos ryte“, tačiau esu žodžio žmogus bei mėgstu pastovumą. Mano apsisprendimą likti Pasvalyje lėmė du pagrindiniai dalykai. Jau gerai pažįstu klubo vadovus, Pasvalį ir visą aplinką. Šiemet „Pieno žvaigždžių“ komanda dalyvaus FIBA Europos taurės turnyre. Džiugu, kad įvertinti klubo pasiekimai praėjusiame sezone – LKL reguliariajame sezone užėmėme ketvirtą vietą ir ketvirtfinalyje, tik po intriguojančios penkių susitikimų serijos, nusileidome Utenos „Juventus“ ekipai. Pakvietimas į Europos taurės turnyrą, be abejo, suteikia papildomos motyvacijos.

– Šiemet komanda vėl neišvengė didelės žaidėjų kaitos. Faktiškai neliko jos branduolio. Kaip sekasi iš naujo burti ekipą? Kuo ji bus panaši ir kuo skirsis?

–Kaip dažniausiai būna – po gero sezono žaidėjais susidomi kiti klubai. Tas pats atsitiko ir su „Pieno žvaigždėmis“ – geriausi krepšininkai, galima sakyti, buvo „iššluoti“. Džiaugiuosi, kad Evaldas Kairys, Michaelis Dixonas, Alexanderis Oriakhi sudarė gerus kontraktus Turkijoje, Čekijoje ir Italijoje. Rungtyniaudami užsienio klubuose jie gaus kelis kartus didesnius atlyginimus. Keli užsienio klubai viliojo ir Laimoną Kisielių, tačiau jis nutarė karjerą tęsti Prienų-Birštono „Vytauto“ ekipoje, kurios vadovai iš karto pasiūlė dvejų metų kontraktą. Kol kas turime devynis žaidėjus, iš jų Ramonas Mooras atvyks antrą rugsėjo savaitę. Sutarties neturintis Linas Lekavičius pats pasiprašė į treniruotes, nes jam priimtinas mano darbo stilius. Tad jokio atlygio negaunantis žaidėjas dirba kartu su „Pieno žvaigždžių“ krepšininkais. Kaip ir praėjusiais metais, komandos komplektacija nėra lengva, nes žaidėjai vis dar prisibijo važiuoti į Pasvalį. Džiaugiuosi, kad vis dėlto pavyko sudaryti sutartis su pasižymėjusiais krepšininkais. Pavyzdžiui, su Južno „Chimik“ lyderiu Ramonu Mooru. Įsivedus eurą labai pakilo ir žaidėjų atlyginimai, o tai riboja mūsų galimybes rinktis.

Palyginus su praėjusio sezono komanda, šiemet „Pieno žvaigždėse“ dominuoja jauni krepšininkai. Man smagu dirbti su jaunimu, ypač kuomet per treniruotes matau jų spindinčias akis ir gaudančius kiekvieną trenerio žodį. Šį sezoną bandysime sirgalius pakerėti jaunatviška energija, tad žaisime greitesnį krepšinį. Iš dabar esančių komandos krepšininkų vyriausi – po 26 metus turintys Laurynas Samėnas ir Ramonas Mooras. Pasiruošimas sezonui vyksta sklandžiai – žaidėjai susipažįsta su mano reikalavimais. Esu disciplinuotas, tad mėgstu tvarką tiek aikštelėje, tiek už jos ribų. Manau, kad Pasvalys yra gera stotelė jauniems krepšininkams, norintiems toliau tobulėti. Tam sudarytos idealios sąlygos – puiki sporto bazė, nėra didmiesčiams būdingų pagundų.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-01 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.