Pasvaliečių karatė gebėjimus tobulino legendinis japonų meistras

Ekrano nuotrauka iš 2015-07-02 12:43:59
Meistras Sadashige Kato ypatingą dėmesį skiria vaikų ugdymui.

Birželio pradžioje Pasvalio „Cunami“ klubo karatistai kartu su kolegomis dalyvavo tarptautiniame karatė seminare. Užsiėmimą, kuris vyko Pakruojyje, vedė vienas žymiausių šiuolaikinio karatė meistrų, IJKA (Tarptautinė Japonijos karatė asociacija) Europoje ekspertas Sadashige Kato (9 Dan). Renginį organizavo sporto klubas „Cunami“ ir Lietuvos karatė asociacija. Šiuose mokymuose dalyvavo daugiau kaip šimtas keturiasdešimt karatekų, iš kurių net keturiolika pasvaliečių.

Mokytojas Kato buvo tiesioginis legendinio Tetsuhiko Asai (1935–2006 m.) ir karatė širdimi vadinamo Masatoshi Nakayamos (10 Dan) (1913–1987 m.) mokinys. Pasvaliečių karatė gebėjimus tobulino legendinis japonų meistras Seminaro dalyviai.  Septyniasdešimt dvejų metų japonų meistras tęsia savo mokytojų tradicijas, perimdamas modernią Asai Ryu karatė sistemą. Ši sistema yra įvairių karatė stilių asimiliacija, vis dar tobulinama Shotokan techninėje bazėje.

Siekiant tapti universalesniais karatekomis ir Rytų kovos meno ekspertais, kartu su Lietuvos meistrais, dvi dienas trukusiame seminare dalyvavo karatė federacijų prezidentai, meistrai ir mokiniai iš Latvijos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Bulgarijos bei Švedijos. Sadashige Kato karatė meno plėtojime daug vilčių deda į vaikus, kurie, tinkamai ugdant, gali tapti tikrais karatekomis ir dorais žmonėmis.

S. Kato atvykimą į Pakruojį nulėmė jo paties noras aplankyti ,,Cunami“ dodžą (klubą), su kurio meistrais yra gerai pažįstamas iš tarptautinių renginių jau penkiolika metų. Po Pasaulio karatė čempionato ir seminaro Stambule, kurį jis vedė prieš atvykdamas į Lietuvą, mūsų miesteliai Mokytojui pasirodė ramybės oaze. Čia jis jautėsi kaip namie, rado laiko meditacijai. Šešias dienas trukusios viešnagės metu svečias, būdamas aistringas žvejys, galėjo pasigirti ir sėkminga žūkle. Nors Mokytojas Kato buvo atvykęs mokyti, tačiau išvykdamas džiaugėsi, jog tai buvo geriausios jo atostogos.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.