Kartu su centrine miesto aikšte atjaunės ir Vilniaus gatvė

Viso ekrano užfiksavimas 2015.03.19 080855

Pasvalio miesto centre, po Savivaldybės administracinio pastato langais, jau kuris laikas verda darbas, burzgia technika ir ši Vytauto Didžiojo aikštės dalis laikinai tapo panaši į apkasų zoną. Čia prasidėjo projekte „Pasvalio miesto viešosios infrastruktūros plėtra“ numatyti darbai. Aikštėje ardoma senoji betono plokščių danga, vejų atraminės sienelės, ne vieną dešimtmetį aikštės pakraštyje stūksojusi betoninė skelbimų lenta, kertami seni, neišvaizdūs medžiai. Dalis aikštės dangos (po kultūros centro arka) bus keičiama natūralaus akmens trinkelėmis, likusi dalis – bučarduoto (neslidaus) granito plokštėmis. Iš granito blokų įrengiamos ir naujos atraminės sienelės vejų terasoms formuoti. Aikštės reljefas formuojamas taip, kad ilgais pandusais, kurių nuolydis bus beveik nepastebimas, į Savivaldybę lengvai galėtų patekti visi lankytojai, taip pat – ir su neįgaliųjų vežimėliais. Prie Savivaldybės pastato nebeliks lauko laiptų ir senojo panduso. Pėsčiųjų takai suprojektuoti tik funkciškai reikalingose vietose, o visą kitą plotą ketinama apželdinti veja bei dekoratyviniais augalais. Išliks ir senieji vertingi medžiai, tarp jų – priešais Savivaldybės pastatą augantis ąžuolas. Aikštėje bus pastatyta suoliukų, šiukšliadėžių, iš pagrindų atnaujintas apšvietimas. Savivaldybės pastatui apšviesti numatoma įrengti įleidžiamų į gruntą ir ant fasado montuojamų šviestuvų.

Toma GIEDRYTĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-03-19 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

5 Comments

  1. Ir kas is to? Gaila kad valdZia ir temoka grazint… Ir pinigelius plaut… O va kad sukurt kazka… Kas nestu po to pelna.. Ir kad sukurtu darbo vietas… Tai dar neismoko… Gaila …. Kad neturim normalios valdzios…

  2. Tamsta, ar suprantate kokius niekus rašote? kokių darbo vietų kurimas? iš Lietuvos biudžeto? O gal steigti savivaldybės įmones? Gal avialinijas steigti kaip Vilniuje (leistusi ir kiltų nuo Jurgenų aerodromo)? O gal kurti darbo vietas savivaldybėje labiau didinti savivaldybės aparatą (čia gal nuoskauda, kad nepavyko į ten patekti arba buvo pašalintas)? Savivaldybė dėl naujų darbo vietų nesukūrimo kalta tiek pat kiek ir tamsta, ir ji turi lygiai tokią pačią teisę teigti, kad JŪS nekuriate darbo vietų, o tik liežuviu malate po straipsniais. Ir tie ilgesingi daugtaškiai… :)))

    Savivaldybė gali nebent skatinti verslą kurtis mūsų mieste ir rajone, ir ne šiaip kokį, o socialiai atsakingą verslą, kuris ateina ne nustekenti darbo rinkos, ne išnaudoti gerbuvį ir pabėgti – o padėti plėtoti ir puoselėti kraštą.

  3. Deja darbo vietas as sukuriau ponas „replika i G”, ir ne viena. Versla skatina savivaldybe? pateikite pavyzdziu kai pasvalio savivaldybe skatina versla? zinote? as ne… na nebent kompensavimas apie 100 eur uz imones steigima, tai ir yra viskas. daugiau jokios pagalbos, O darbo rinka jus ir sukuriat tokia su savo socialinem pasalpom kad baisu.

    Kas liecia darba savivaldybej.. deja niekad ten nebandziau ir nebandysiu.. nes manau i ten eina tik nevykeliai kurie nesugeba kurt patys savarankiskai.. ir ieskantis lengvesnio „atkatu” kelio… kol turiu rankas, kojas ir galva pinigus uzsidirbsiu pats… taip pat suteiksiu darbo vietas mano darbuotojams.

  4. 1) Gerbkim kitokią nuomonę ir nevadinkim jos niekais ar liežuvio malimu!
    2)Rašote apie kažkokį „aparatą“, todėl sukirbėjo mintis, kad „Baltuosiuose rūmuose“ (Vytauto Didžiojo a.,1) jaukiai esate įsitaisęs nuo tarybų valdžios laikų (ten tarnavusių visiems ir visoms valdžioms – apstu!); kita vertus, jei jau yra „aparatas“, tai dabar rašau „organui“ (spaudos!)…
    3) Savivaldybė – ne tik „aparato“ buveinė, įskaitant kavagėriui ar pasirūkimui skirtas vietas! Savivaldybė – tai Lietuvos gabalėlis nuo Gailionių iki Ruopiškių, nuo Kamardės iki Kenelių. Ir tame Pasvalio krašto žemės lopinėlyje – anaiptol „ne viskas gerai Danų karalystėj…“ (taip rašė toks Šekspyras, jei teko ką nors apie jį girdėti?..). Jeigu po sekmadienio Jūsų asmeninis „aparatas“ veikia, meskit žvilgsnį į LR Vietos savivaldos įstatymą. Naudinga bus Tamstai. Atydžiai perskaitykit 21 str., ten apie merų ir jų pavaduotojų įgaliojimus rašo. Gal tada skaitytojo G nuomonė nebeatrodys „n i e k a i“?!.
    4) Nuoga statistika: Pasvalio savivaldybė yra p r o b l e m i n i s rajonas, nes čia bedarbystė viršija 14% (!). Nusikalstama veika šioje savivaldybėje irgi priverčia kruptelėti: 31,15 atvejo tūkstančiui gyventojų (!!). „Garbinga“ 3 – a vieta nuo galo: nusileidžia tik Joniškiui ir Palangai…
    5) Puiku, kad užsiminėt apie Jurgėnų „aerodromą“. Idėjukę Tamstai siūlome: susimeskit Jūs ten keliese iš „aparato“, nusiprekinkit „secondhand“ „kukurūzniką“, nusisamdykit kokį vietinį paksių ir, prašom, sukate sau bizniuką! Galėsit: a) „zuperį“ virš dirvonų barstyti, gal net savivaldybės galva pakonsultuos kur ir kiek, kaip ne kaip agronomas anas ir dar mokslinis! b) viešnias ir svečius iš sostinės šventadieniais paskraidinsit, aprodysit iš kuosų skrydžio Pasvalio savivaldybę, kurioje „klesti socialiai atsakingi verslai, padedantys plėtoti ir puoselėti kraštą“ (citatą pasiskolinau iš Jūsų replikos, prabočykit!).
    Epilogas: daugtaškiai mano tekste reiškia ne ilgesį, o begalinę pagarbą Jūsų replikai… Ką reiškia :))) – nežinau, nes „aparate“ neteko dirbti, o ir su išsilavinimu striuka: nesu baigęs jokio universiteto!
    Tiesa, skaičius „21“ – tik malonus sutapimas: jis figūruoja ir mano minėtame LR Vietos savivaldos įstatyme, ir Pasvalio rajono mero laisvalaikio reklaminiame „maikone“, ir Jūsų replikos parašymo datoje…

  5. Tesiant miesto grazinimo tema. kazkur skaiciau idomu straipsni apie ramiojo vandenyno sala, kur ciabuviai grazino savo aplinka, ir lauke kol is dangaus numes „dievai” coca kolos skardines irkitokius jiem nematytus daiktus. Bet ne tai esme.. straipsnio mintis tokia buvo, kad musu valdzios vyrai pavazineje po isvystytas salis paziuri kokie ten grazus miestai, kaip viskas sutvarkyta, tai ir pas mus puola tvarkyti, tik turbut jiem nesuprantama.. kad ten miestai grazus nes ju ekonomine situacija gera, jie turtingai gyvena. Todel ir pas juos grazu. tai gal ir pas mus reiktu pirma padaryt ekonomine situacija gera, o ne isgrazyt miesta ir galvot.. va kaip pas mus grazu.. kaip mes gerai gyvenam.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.