Pinigų keitimo vajus turėtų atslūgti po savaitės

Pasvalio kredito unijoje norintiems litus išsikeisti į eurus, eilėje laukti nereikia. Tad turintieji litų daugiau nei už 500 eurų, pinigų keitimo operaciją gali pakartoti.
Pasvalio kredito unijoje norintiems litus išsikeisti į eurus, eilėje laukti nereikia. Tad turintieji litų daugiau nei už 500 eurų, pinigų keitimo operaciją gali pakartoti.

Sausio 1 d. pradėtas nemokamas grynųjų litų keitimas į eurus. Visose apskrityse litus į eurus keitė 40 komercinių bankų padalinių bei Lietuvos banko kasos Vilniuje ir Kaune. Be to, sausio 2-ąją pinigų keitimo operaciją pradėjo Lietuvos paštas ir kredito unijos.
Per pirmąsias dvi dienas Lietuvos pašte buvo iškeista apie 40 mln. litų. Vien penktadienį iš viso surinkta 30 mln. litų. Likusieji surinkti šeštadienį per trejetą darbo valandų. Lietuvos pašto Tinklo tarnybos vadovė Inga Dundulienė teigė, jog pastebėta, kad klientų srautai yra gerokai didesni rajoniniuose miestuose. Didmiesčiuose esančiuose skyriuose pinigų išsikeisti ateina mažiau klientų.
Ji taip pat teigė, kad dėl inkasatorių vėlavimo kai kuriuose pašto skyriuose valiutos keitimas stringa. „Aišku, kai kur inkasatoriai ir šiandien ne laiku pristato pinigus. Nėra taip, kad negalėtume atlikti operacijos. Bet kai kur neturime pakankamai pinigų, todėl laukiame“, – aiškino Lietuvos pašto atstovė.
Kiek per ketvirtadienį ir šeštadienį buvo aptarnauta litų į eurus atėjusių išsikeisti klientų Pasvalio pašto skyriuje neskelbiama. Nes, anot šios įstaigos viršininkės Gretos Gudliauskaitės, tai yra konfidenciali informacija. Kaip, beje, ir bendras iškeistų pinigų kiekis. „Naujosios valiutos mūsų skyriuje dar nebuvo pritrūkę. Kadangi pirmosiomis keitimo dienomis ateinančiųjų išsikeisti pinigus buvo tikrai daug, klientams teko šiek tiek palaukti. Nors visus klientus aptarnaujame prie 3 langelių“, – sakė pašto vadovė.

Edvardas BALČIŪNAS

Visą straipsnį skaitykite 2015-01-06 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.