Renovuoto namo gyventojai nerimaudami laukia žiemos

Savivaldybės administracijos bei Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovai mano, jog pretenzijas dėl statybininkų darbų broko renovuoto namo gyventojai turėtų reikšti techniniam prižiūrėtojui.
Savivaldybės administracijos bei Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovai mano, jog pretenzijas dėl statybininkų darbų broko renovuoto namo gyventojai turėtų reikšti techniniam prižiūrėtojui.

Apie daugiabučių namų renovacijos naudą valdžia primena nuolat. Juk atnaujinto namo gyventojams gerokai sumažėja buto šildymo išlaidos, be to, jau nebe pirmus metus negalintys įsidarbinti kvalifikuoti statybininkai iš pašalpų gavėjų vėl taptų mokesčių mokėtojais.
Deja, nors sąlygos būstams atnaujinti, atrodo, palankios, šiemet masinės daugiabučių renovacijos nesulaukėme. Dauguma butų savininkų bendrijų šiuos planus atideda ateičiai. Nerimauja ir namų, kuriuose renovacija šią vasarą jau prasidėjo, gyventojai. Nes mato su kokiomis problemomis susiduria anksčiau renovavęsi daugiabučius pasvaliečiai. Jie dažniausiai kenčia dėl nekokybiškai atliktų darbų. Liepos pradžioje buvome rašę apie renovuoto namo, esančio Taikos g. 27 gyventojų rūpesčius. Minėtame daugiabutyje renovacija vyko 2012–2013 metais. Ją vykdę rangovai – dabar jau bankrutavusi įmonė „Vidstata“ – projekte numatytus darbus atliko laiku ir šiemet, kovo 20 dieną, savivaldybės admi-nistracijos sudaryta komisija ir namo bendrijos „Kelinininkas“ pirmininkė Jūratė Mockūnienė pasirašė statybos darbų užbaigimo aktą. Keisčiausia, kad gyventojai apie tai nė nežinojo. O pretenzijų renovaciją atlikusiems statybininkams jie turėjo tikrai daug. „Kai namo fasadas buvo apšiltintas, sakėme bendrijos pirmininkei, kad mūsų butuose šalta ir drėgna. Ji mums patarė apsišiltinti sienas iš vidaus, nes jos bute viskas padaryta gerai. Po tokio J. Mockūnienės akibrokšto ne kartą kreipėmės į rajono valdžią, taip pat į projektą koordinavusią Vidaus reikalų ministeriją, centrinę projektavimo agentūrą prie Aplinkos ministerijos, Seimo Aplinkos komitetą, Seimo pirmininkę, Seimo kontrolierius. Tačiau sužinojome tik tiek, kad dėl atliktų darbų kokybės privalo rūpintis Savivaldybės administracija. O ten buvo paaiškinta, kad renovacijos darbus atlikęs rangovas – UAB „Vids-tata“ – yra bankrutavęs. Todėl namo bendrija pretenzijas dėl nekokybiškai atliktų darbų gali pareikšti nebent šios bendrovės bankroto administratoriui. Bet perspėjo, kad vilties, jog pavyks kažką išsikovoti, beveik nėra,“ – skundėsi namo Taikos g. 27 gyventoja Valerija Genelienė.

Edvatdas BALČIŪNAS

Vido DULKĖS nuotrauka

Visą straipsnį skaitykite 2014-09-11 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.