Dovanojimo džiaugsmas

Deimantė Gasiliūnaitė džiaugiasi padovanota fleita. Asmeninio archyvo nuotr.

Geri darbai daromi tyliai, bet kartais taip norisi apie juos kalbėti garsiai – žmonės vis dažniau susimąsto apie paramos projektus, jungiasi prie didelių socialinių akcijų. Pasvalietis Gotlipas Konstantinas Veberis savarankiškai renka lėšas ir pats sugalvoja apie prasmingą jų panaudojimą.

Daryti gerus darbus Gotlipą Konstantiną Veberį užkrėtė tėčio pavyzdys. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

– Socialiniame tinkle „TikTok“ nuo gruodžio mėnesio pradėjau burti bendruomenę, kuri norėtų prisidėti prie gerų darbų darymo kitiems. Pirmoji mano idėja buvo surinkti pinigų Panevėžio gyvūnų prieglaudai ir šį sumanymą įgyvendinau kovo mėnesį. Surinkęs reikalingą sumą, visuomet pridedu ir savo lėšų. Aš studijuoju Vilniuje muzikos pedagogiką, pats esu baigęs Pasvalio muzikos mokyklą, todėl netrukus gimė naujas sumanymas – pasirinktai muzikos mokyklai padovanoti instrumentą. Paskambinau Pasvalio muzikos mokyklos direktorei Bronislavai Mainonienei ir paklausiau, kokio instrumento mokyklai labiausiai reikėtų? Ji man prasitarė apie fleitos klasę – besimokančių yra, bet trūksta instrumentų. Kodėl tai darau? Nuo vaikystės užsikrėčiau tėčio pavyzdžiu, matydavau, kaip jis niekada neatsisakydavo padėti… Mažais žingsneliais gali daug nuveikti. Gera matyti besidžiaugiantį žmogų, nušvitusį jo veidą ir žinoti, kad tavo dovanotas instrumentas padės tobulintis, lavintis, o gal net tapti viena iš muzikos žvaigždžių, – apie savo gerus darbus pasakojo Konstantinas, turintis dar daug paramos planų. 

Pasvalio muzikos mokykloje fleitos instrumento klasė į mokymosi programą buvo įtraukta nuo 2021 m. Šiemet fleita groti mokėsi 7 mokiniai, jų mokytoja Radvilė Prascevičiūtė į mokyklą važinėja iš Panevėžio. 

– Deimantei Gasiliūnaitei aštuoneri, fleita groti ji mokosi pirmus metus, mokslai sekasi puikiai. Visa šeima muzikali, mūsų muzikos mokyklą lanko ir mama Kristina. Apsidžiaugėme sulaukę tokios gražios iniciatyvos, o Deimantei tai bus paskatinimas ir džiaugsmas, juk pagaliau mergaitė turės savo fleitą. Gera matyti spindinčias vaiko akis, tai neįkainojama, – mokyklos geradariui dėkojo direktorė. 

– Kartais nutinka dalykų, apie kuriuos net nedrįsti pasvajoti. Muzikos mūsų namuose netrūksta, o dabar jos bus dar daugiau. Tai didžiulė staigmena ir laimė! – džiaugėsi Deimantės mama Kristina Gasiliūnė.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.