Pasvaliečiai pasigedo eglių

Eglėms nupjauti buvo išduotas leidimas. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Prieš kurį laiką viešojoje erdvėje pasigirdo diskusijos apie nukirstas dvi egles, beveik keturis dešimtmečius ošusias priešais „Swedbank“ banko pastatą Vilniaus gatvėje. Žmonės guodėsi akimirką suabejoję, ar atėjo į tą pastatą, kurį norėjo, atsirado pasvarstymų, ar nevertėjo palaukti ir žaliaskares padovanoti miestui Kalėdoms. Nuomonės įvairios. Vieniems eglės atrodė gražios, puošė pastato fasadą, kitiems – senos ir nutriušusios, tretiems pastatas be medžių tapo nykus… Reikės laiko priprasti.

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė, Želdynų komisijos pirmininkė Apolonija Lindienė paaiškino, jog eglėms pjauti buvo išduotas leidimas.

„Liepos pabaigoje gavome pastato savininko prašymą dėl eglių pašalinimo. Iš tiesų jos augo per arti pastato – vos 2,5 ir 2,8 m atstumu nuo sienos, pakeltos jų šaknys gadino pamatus, o šakos – fasadą, kėlė grėsmę žmonių ir turto saugumui. Atvykusi komisija medžius apžiūrėjo ir išmatavo, įvertino eglių būklę. Rugsėjo pradžioje įsigaliojo leidimas minėtus medžius nupjauti“, – paaiškino specialistė.

Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Vilniaus gatvė smarkiai pasikeitė praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje. Tuometis taupomosios kasos pastatas baigtas statyti 1985 m., netrukus prie fasado sužaliavo dar visai menkos eglaitės. Nuo tada jos kasdien lydėjo Vilniaus gatve skubančius pasvaliečius ir tapo neatsiejama banko pastato dalimi. 

Su visais želdynų šalinimui išduotais leidimais galima susipažinti Pasvalio rajono savivaldybės interneto puslapyje www.pasvalys.lt

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.