Langų specialistai perspėja: jei jūsų langams daugiau nei 10 – 15   metų , „Jūsų pinigai išskrenda per langus!“ 

Pripažinkime, kad visi langus pasikeitėme prieš 10 – 15 metų ir daugiau. Dėl langų nepriežiūros, mes prarandame šilumą  ir iš gatvės ima sklisti triukšmas. 

Standartinių guminių tarpinių eksploatacijos laikas – 5–7 metai. Guminės langų tarpinės dažniausiai susidėvi nuo sezonų kaitos, laiko, šalčio ir  karščio. Jos tampa neefektyvios ir ima praleisti šaltį, triukšmą. Pasenusios guminės tarpinės praranda elastingumą, ir tampa lengvai paveikiamos temperatūrų kaitos, todėl būstų šeimininkai savo pinigais pradeda ne tik  šildyti kiemą, bet ir pažeidžia lango izoliacines savybes.

 Kodėl reikia keisti langų tarpines?  

Dėl nesandarių langų, prarandama apie 15-20 proc. šilumos. Nors iš pirmo žvilgsnio guminės tarpinės atrodo geros, tačiau jos savo funkcijų nebeatlieka. Langų gumines tarpines būtina supurkšti skystu silikonu bent du kartus per metus, kad jos kuo ilgiau išlaikytu savo teigiamas izoliacines  savybes.

Kas gi iš mūsų taip rūpinasi  langų sandarumu bei langų   tarpinėmis ? Niekas! Tad belieka gumines tarpines pasikeisti į ilgaamžes, vokiečių firmos Schlegel Q-LON kokybiškas poliuretano  tarpines , kurios nereikalauja jokios priežiūros ir pasižymi ilgaamžiškumu, puikiomis izoliacinėmis savybėmis. Pasikeitus tarpines yra  būtina iš naujo  susireguliuoti langų lankstus , sutepti ir išvalyti metalinę furnitūrą tam , kad langas vėl lengvai darinėtųsi, sandariai prisispaustų prie  rėmo ir nepraleistu, šalčio, triukšmo bei dulkių. 

Gumines tarpines pasikeiskime vokiškomis Q-LON poliuretano tarpinėmis 

Q-LON tarpinėms suteikiama 5 metų garantija, tačiau savo izoliacinių savybių jos nepraranda daugiau nei 21 metus. Šioms tarpinėms nereikia  jokios papildomos priežiūros per visą eksploatacijos laikotarpį. Jos  puikiai priglunda prie lango rėmo. Tarpinės atsparios ultravioletiniams saulės spinduliams, šalčiui, karščiui, cheminiams valikliams. Q-LON tarpinės pagamintos iš „ Memory foam“ putų , kurios prisitaiko prie lango varčios ir rėmo  formos, bei neleidžia patekti drėgmei , dulkėms, triukšmui. Tuo pačiu neleidžia iš lauko patekti šalčiui, o iš vidaus neleidžia išeiti šilumai.  Pasikeitę langų tarpines ir sureguliavę naujai langus, sutaupysite šilumos praradimo nuostolius. Langai vėl taps sandarūs ir nebegirdėsite sklindančio triukšmo iš gatvės.  

Vokiškos „Schlegel Q-LON“ tarpinės pagamintos naudojant unikalų medžiagų derinį, turi puikią „atmintį“ – suspaustos grįžta į savo pradinę formą, jų neveikia temperatūros svyravimai, grybeliai, UV spinduliai ar ozonas. 

www.remvalus.lt        Tel. 8 604 24268,   8 606 93229    

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.