Užaugo reto dydžio morka

Septynmetės Gustės rankose – daugiau nei pusės metro morka. Asmeninio albumo nuotr.

Kad gamta mėgsta stebinti, dar kartą įsitikino Kubiliūnuose gyvenanti Raimondos ir Klaido Bacevičių šeima, kurios darže užaugo išskirtinio dydžio morka.

Raimonda pasakojo, jog milžinišką daržovę iškasė jos vyras ir septynmetė dukra Gustė. 

– Mūsų darže vien molis, tad be kastuvo ten nieko nepadarysi. Kažkuriuo metu girdžiu, kad mane šaukia – kviečia pasižiūrėti, kas užaugo. Ateinu, o ten – tokio dydžio morka, kokios gyvenime nebuvau regėjusi, – pasakoja Raimonda. 

Šakniavaisis užaugo išties įspūdingo dydžio – beveik 52 centimetrų ilgio ir sveria 1 kg 260 g. Užaugo reto dydžio morka Kad gamta mėgsta stebinti, dar kartą įsitikino Kubiliūnuose gyvenanti Raimondos ir Klaido Bacevičių šeima, kurios darže užaugo išskirtinio dydžio morka.

Socialinių paslaugų centre dirbanti moteris tikina, kad, nors ir nepamena veislės pavadinimo, pavasarį sėjo paprastas, niekuo neišsiskiriančias morkas. 

– Mes jų nei per daug prižiūrėjome, nei per daug ravėjome, bet kažkaip stebuklingai užaugo. Galbūt tai veislė, kuriai patinka molingas dirvožemis? Pas mus čia tik molis, kuriame niekas kitas, išskyrus morkas, neauga, – šypsosi Raimonda.

Šeima prikasė kelis maišus morkų. Iš vienų jau spėjo išspausti sultis, kitas planuoja išdalinti draugams, o dalį pasiliks žiemai. Visos nukastos morkos buvo didesnės nei įprastai, o svarbiausia – gardžios ir sultingos.

Morką rekordininkę jau pamatė kaimynai, pažįstami ir net Norvegijoje gyvenantys draugai. 

– Ką darysime toliau – kol kas nesame nusprendę. Greičiausiai Gustė ją neš į Saločių Antano Poškos pagrindinėje mokykloje organizuojamą Rudenėlio šventę, – svarsto Raimonda.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.