Dėmesys bendruomenėms – įmonės prioritetas

Praeitą savaitgalį vykęs Kalneliškių krašto bendruomenės dvidešimtmetis jos dalyviams įsiminė nuoširdumu, pozityvia nuotaika bei į dangų kylančiais aitvarais, kuriuos kartu su grupės „Four Man“ koncertu organizavo tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“.

Bendrovė tęsia bendradarbiavimą su vietos bendruomenėmis, įsikūrusiomis šalia įmonės vystomų ar jau veikiančių vėjo bei saulės elektrinių parkų ir skiria finansavimą vietos žmonių svarbiems projektams. Pažymėtina, kad per trejus metus „Ignitis renewables“ parama numatyta Lietuvos regionams jau perkopė milijoną eurų. 

„Ignitis renewables“ projektų vadovė Akvilė Burokienė ir bendruomenių vadybininkė Justina Vyšniauskaitė dalyvavo Kalneliškių krašto bendruomenės dvidešimtmečio šventėje. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Kalneliškių krašto bendruomenė buvo pirmoji Pasvalio rajone, kurios organizuojamos šventės partneriu sutiko tapti „Ignitis renewables“. 

– Mums tai buvo tarsi paskutinis šiaudas skęstančiajam. Vienas iš mūsų rašytų projektų negavo finansavimo, tad iškilo grėsmė, kad šventė iš viso neįvyks. Ir tuomet prisiminiau „Ignitis renewables“, kurie ne kartą lankėsi mūsų krašte ir pristatinėjo būsimus vėjo elektrinių parkus. Prisiminiau jų pažadą, kad tam tikru spinduliu šalia statomų parkų įsikūrusios bendruomenės gali tikėtis įmonės paramos. Labai džiaugiuosi, kad „Ignitis renewables“ prisidėjo prie mūsų šventės organizavimo ir suorganizavo grupės „Four Man“ koncertą bei atvežė visiems daug emocijų sukėlusias aitvarų dirbtuves, – sakė Kalneliškių krašto bendruomenės pirmininkė Rasa Lapinskienė. 

Apie tai, kad dėmesys vietos bendruomenių poreikiams – vienas kertinių „Ignitis renewables“ veiklos faktorių, minėjo ir įmonės bendruomenių vadybininkė Justina Vyšniauskaitė: 

– Mes keliaujame ir dirbame su bendruomenėmis, šalia kurių jau stovi arba planuojami statyti vėjo jėgainių parkai. Stengiamės atsakyti į visus rūpimus su atsinaujinančia energetika susijusius klausimus, informuoti apie planus. Tai nuolatinis dialogas, kuris veiksmingiausias tuomet, kai atvažiuoji pas žmogų ir kalbiesi su juo akis į akį jam įprastoje aplinkoje. 

Aitvarų dirbtuvės traukė ir seną, ir jauną. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Justina užsiminė, kad „Ignitis renewables“ tikslas – stiprinti šalies regionus. Ir kad įmonės skiriamos lėšos atneštų maksimalią vertę, šįmet bendruomenės buvo pakviestos į Šviesios kaimynystės sąskrydį. 

– Renginys vyko Mažeikių rajone esančiame vėjo jėgainių parke. Sąskrydžio tikslas – suburti bendruomenių atstovus, paskatinti juos dalintis sukaupta patirtimi, išgirsti jų lūkesčius, papasakoti apie mūsų vystomus projektus, jų poveikį aplinkai ir mūsų pastangas jį sumažinti. Dalį žmonių gąsdina ne pačios permainos, bet nežinia. Mūsų tikslas – išsklaidyti tą nežinią ir atsakyti į visus rūpimus klausimus, – sakė J. Vyšniauskaitė. 

„Ignitis renewables“ į Kalneliškių kraštą atvežė aitvarų dirbtuves. 

– Ieškojome aktyvacijos, kuri būtų įdomi ir vaikams, ir vyresniesiems. Atrakcijos, kuri leistų pagauti vėją, pajusti jo energiją, – pasakojo J. Vyšniauskaitė, užsimindama, kad Kalneliškiai ją sužavėjo žmonių draugiškumu ir puikia šventės organizacija. 

„Ignitis renewables“ pabrėžė, jog prasidėjus vėjo elektrinių parko statyboms bendruomenės gali tikėtis gerokai dosnesnės paramos savo projektams: 

– Pavyzdžių yra ne vienas. Bažnyčios, bendruomenės namų statybos, sporto aikštelių ir gatvių apšvietimo įrengimas – tai tik keli projektai, kuriuos įvairiose Lietuvos vietose finansuoja „Ignitis renewables“. 

Projektus finansavimui gauti paramos gavėjo statusą turinčios bendruomenių organizacijos galės teikti iki rugpjūčio 25 d. 

„Ignitis renewables“ – tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė, veikianti trijose Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Didžiausią dėmesį ji skiria žaliosios gamybos ir žaliojo lankstumo technologijoms. Bendruomenė planuoja vystyti vėjo elektrinių parką Pakruojo-Pasvalio rajonuose. Šiuo metu vyksta poveikio aplinkai vertinimo procedūros.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.