Iš Europos čempionato parsivežė bronzos medalį

Europos jaunių bokso čempionato prizininką Giedrių Bačianską su svariu laimėjimu sveikino Savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, vicemeras, bokso treneris Stasys Balčiauskas, Seimo narys Antanas Matulas. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Pasvalio krašto sporto istorijoje atverstas dar vienas ryškus puslapis. Jį įrašė iš Saločių seniūnijos Puodžių kaimo kilęs 15-metis boksininkas Giedrius Bačianskas. Trenerių Stasio Balčiausko ir vilniečio Miroslavo Krepštulio auklėtinis birželio 21– liepos 1 d. Bosnijos ir Hercegovinos sostinėje Sarajave vykusiame Europos jaunių vaikinų ir merginų (gim. 2008–2009 m.) bokso čempionate iškovojo bronzos medalį.

Giedrius rungėsi svorio kategorijoje iki 63 kilogramų. Aštuntfi nalyje jis rezultatu 5:0 (29:28, 30:27, 30:27, 30:27, 29:28) įveikė slovėną Marką Sepičių. Ketvirtfi nalyje mūsų boksininkas po atkaklios kovos 4:0 (29:27, 29:27, 29:27, 28:28, 29:27) nugalėjo Moldovos atstovą Sergį Goianą. Tačiau pusfi nalyje 0:5 (27:30, 27:30, 27:30, 27:30, 28:29) nusileido armėnui Aleksui Petrosyanui.

Čempionate mūsų šaliai atstovavo 16 boksininkų. Iškovotas vienas sidabro ir du bronzos medaliai. Sidabro medalį pelniusi Evelina Leščik (svorio kategorija per 80 kg) finale atsisakė rungtis su Rusijos atstove Samira Itonieva. Kaip ir G. Bačianskas, ant trečiojo garbės pakylos laiptelio užkopė Jelizaveta Jakimova (iki 54 kg). 

Senojo žemyno jaunių bokso čempionate iš viso rungėsi 344 boksininkai iš 28 valstybių – 213 vaikinų ir 131 mergina. 

Europos jaunių bokso čempionato prizininkas buvo pagerbtas Savivaldybės rūmuose. Mero kabinete G. Bačianską sveikino Seimo narys Antanas Matulas, rajono vadovas Gintautas Gegužinskas, pirmasis boksininko treneris, vicemeras Stasys Balčiauskas, administracijos direktorius Povilas Balčiūnas, direktoriaus pavaduotojas Paulius Petkevičius. 

Meras G. Gegužinskas įteikė G. Bačianskui padėkos raštą už Pasvalio vardo garsinimą ir fotoalbumą „Neatrasta Lietuva“. Seimo narys A. Matulas Europos čempionato prizininkui padovanojo įrėmintą Lietuvos himną – Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“ ir pakvietė dalyvauti tradiciniame parlamentaro taurės bokso turnyre Pasvalyje. 

G. Bačianskas boksu užsiima jau penkeri metai. Gabų sportininką pastebėjo ir bokso abėcėlės išmokė treneris S. Balčiauskas. Jau antrus metus Giedrius mokosi ir treniruojasi Vilniaus Ozo gimnazijoje. Bokso meistriškumo laipteliais jam dabar padeda kilti vilnietis treneris M. Krepštulis. Europos jaunių bokso čempionato prizininkas sakė, kad oficialiose varžybose į ringą kopė jau daugiau nei šimtą kartų ir apie aštuoniasdešimt kartų ringo teisėjas kėlė jo ranką. Giedrius minėjo, kad prieš kovą jau nebejaučia didesnio nerimo, koks užplūsdavo per pirmuosius dvejus metus. Nors penkiolikmečio boksininko karjera dar tik prasideda, jai pasibaigus svajoja tapti bokso treneriu.

S. Balčiauskas priminė, kad mūsų rajono boksininkai jau parvežė tris medalius iš Europos čempionatų. Du bronzinius apdovanojimus iš Europos jaunių ir jaunimo bokso čempionatuose yra pelniusi jo auklėtinė Kamilė Aglinskaitė.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.