Joniškėlyje blyksėjo dešimtys fotoaparatų

Panevėžio fotografų draugija gimtadienį šventė Joniškėlyje, surengdami parodą. Aidos GARASTAITĖS
nuotr.

Joniškėlio kultūros namuose atidaryta fotografijos paroda „Metų fotografija`23“. Jos autoriai (jų net trisdešimt vienas) – Panevėžio fotografų draugijos nariai. Parodos kuratorė bei viena iš autorių – „Darbo“ laikraščio fotokorespondentė Aida Garastaitė.

Šįmet Panevėžio fotografų draugija švenčia keturioliktąjį gimtadienį. Jų graži tradicija – švęsti surengiant parodą. A. Garastaitė pasiūlė pastarąją organizuoti būtent Joniškėlyje – čia ji įvyko pirmą kartą. Tiek blyksinčių fotoaparatų vienoje vietoje retai pamatysi – šiais taikiais ginklais nešini suvažiavo ne viena dešimtis fotografų. 

Paroda kultūros namų salėje lankytojų lauks dar kurį laiką. Parodai autoriai pateikė po vieną nuotrauką, darytą praėjusiais metais. Draugijos pirmininkė Danutė Augustinienė, pakomentavusi savo fotografiją, ir kiekvieną autorių kvietė atskleisti – kodėl žiūrovams parinko būtent šį kūrinį. Atsakymai, kaip ir pačios fotografijos – labai įvairūs ir įdomūs. Nuo moteriškų ir atvirų fotosesijų iki švelnių gamtos vaizdų, nuo buitinių nuotraukų, kuriose užfiksuota paprasta šeimos kasdienybė, iki daug klausimų keliančių mistinių fotografijų. Vienų autorių kūriniai – tiksliai pagauta nuotaikos išraiška, kitiems – esamo gyvenimo laikotarpio vaizdinė santrauka… Vėliau, apžiūrėdami kiekvieną atskirai, ir lankytojai ieškojo savo mėgstamiausių vaizdų. 

Muzikinis debiutas. Iš kairės: Milda Barisiūtė, Deimantė Trimakaitė, Žemyna Stanislovaitytė ir gitaristų būrelio vadovas Giedrius Gumbelevičius. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Pirmoji tokia paroda Joniškėlyje atidaryta ir muzikiniu debiutu. Melodingų, svajingų dainų pritariant gitara atliko meno vadovas ir mokytojas Giedrius Gumbelevičius su muzikuojančiomis gimnazistėmis: Milda Barisiūte, Deimante Trimakaite, Žemyna Stanislovaityte. 

Autorius sveikino miesto seniūnas Donatas Dilys, fotomenininkai Saulius Saladūnas ir Marija Šileikaitė-Čičirkienė, kolegos iš Šiaulių fotografų klubo „Fotografijos namai“. Į Joniškėlį fotografai atvežė parodą, o patys dovanų gavo patirtį – ekskursiją po dieninį miestą ir naktinį Karpių dvarą su Viktoru Stanislovaičiu. 

Panevėžio fotografų draugijos pirmininkė Danutė Augustinienė teikia loterijos prizą Joniškėlio kultūros skyriaus meno vadovei Nijolei Stepulienei. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Parodą papildė ir žaismingas nukrypimas – loterija. Dešimt laimingųjų išlošė kūrinių iš parodos „FLUXUS iš Panveže“, skirtos filmų kūrėjui Jonui Mekui. Tai – fotografijomis papuošti marškinėliai ir… trumpikės. Kai kam labai sekėsi ir loterijoje susirinko visą kostiumėlį.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.