Šeštadienį Pasvalyje, Vyšnių gatvės pradžioje (greta autobusų stoties) duris atvers nauja greito maisto užkandinė „Krabinukas“. Jo įkūrėjai žada ne tik originalią aplinką, bet ir visiškai kitokį požiūrį į klientą.
Kur skaniai ir jaukiai pavalgyti Pasvalyje? Liūdna, bet šis klausimas neturi atsakymo. Pasitaikius progai ar norėdami palepinti svečius pasvaliečiai sėda į automobilį ir rieda į gretimuose rajonuose esančius restoranus ir kavines. Dar sudėtingiau jauniems žmonėms, kurie nori smagiai ir saugiai vakaroti su draugais. „Krabinukas“ žada keisti šią situaciją.
Užkandinės įkūrėjas – trisdešimtmetis pasvalietis Paulius Bružas. Jau ne vienerius metus Vilniuje statybų versle besisukantis vyras sugalvojo nerti į iki šiol neišbandytą viešojo maitinimo sritį.
– Gyvenu tarp Pasvalio ir Vilniaus. Kai grįžtu savaitgaliais, norisi kažkur nueiti pasėdėti su draugais. Deja, bet gimtajame mieste tokios vietos nebuvo. Pagalvojau, kad tai – neišnaudota verslo niša. Iš pradžių galvojau apie mažą burgerinę, tačiau kai atsirado galimybė įsikurti Vyšnių gatvės pradžioje esančiose patalpose, kilo ambicingesnių minčių, – prisimena Paulius Bružas.
Vos užsukus į „Krabinuką“ akį ir širdį pavergia netradicinis interjeras. Originalios detalės, profesionaliai parinktos spalvos bei įdomūs apšvietimo sprendimai sukuria jaukią ir šiltą atmosferą, kurioje pasijunti taip, lyg būtum preciziškai sutvarkytoje Briuselio ar Londono kavinukėje.
Pirmame aukšte įsikurs greito aptarnavimo zona. Čia bus galima sukirsti mėsainį-krabinuką, išgerti kavos ar besisupant sūpynėse palaukti užsakymo išsinešti į namus. Jūs išgirdote teisingai – besisupant. Pirmame aukšte esančios kėdės iš tiesų yra sūpynės. Šią idėją Paulius nusižiūrėjo užsienyje ir pritaikė Pasvalyje.
Antrame aukšte įrengtos ilgiau pasisėdėti su kompanija skirtos erdvės. Čia, įsitaisius patogiuose, originaliai pagamintuose minkštasuoliuose bus galima klausytis muzikos, mėgautis maistu ir smagiai bendrauti.
„Draugiška višta“, „Atletiškas paršas“, „Kūdas jautis“, „Pašėlęs krabas“ – tai originaliai skambantys mėsainių pavadinimai. Jų receptūrą sugalvojo ir išbandė pats Paulius Bružas.
– „Krabinuko“ meniu kurs patys lankytojai. Jų nuomonė čia bus svarbiausia. Bendrausime su klientais ir, atsižvelgdami į jų pageidavimus, koreguosime meniu. Taip pat žadame pasiūlyti ir pačią skaniausią kavą Pasvalyje. Šį gėrimą itin mėgsta jaunimas, todėl pasistengsime, kad „Krabinukas“ garsėtų ne tik originaliais patiekalais, bet ir gardžiausia kava, – ambicijų neslepia Paulius.
Pasvalietis prisipažįsta, kad greitojo maisto užkandinės pavadinimas jam kilo prieš keletą metų kartu su dukra žiūrint populiarų animacinį serialą „Kempiniukas plačiakelnis“.
– Tuomet dar nebuvo konkrečių planų, bet jau tada pagalvojau, kad jei kada turėsiu restoraną, jis vadinsis „Krabinukas“. Per kelerius metus sumanymas tapo realybe. Noriu, kad ši vieta taptų laisvų ir jaunų (ne amžiumi, o siela) žmonių, nebijančių maistu išsipurvinti pirštų ir norinčių kartu su draugais praleisti laiką neįpareigojančioje, bet jaukioje aplinkoje, susirinkimo vieta. Čia tikrai nebus vietos piktiems ir agresyviems piliečiams, – tikina Paulius Bružas.
Va čia tai idėja! Kiekvienas restoranas turi turėti savo pagrindinę mintį, atnešti kažką naujo klientui. Labai sveikintinas savininkų požiūris.