Dar būdama studentė Pasvalyje atidarė naktinį muzikos klubą

Nepavadinta9

– Simona. Malonu susipažinti, – drąsiai ir energingai ištiesia ranką žavi jauna panelė Simona Karinauskaitė, antrus metus Pasvalyje veikiančio naktinio muzikos klubo „Mūša“ ir šį pavasarį atidaryto alaus baro savininkė.

Taip paprastai ir betarpiškai bendraudama, ši šarminga panelė mezga pažintis su Lietuvos ir užsienio muzikos atlikėjais, laisvai bendrauja ne tik lietuviškai, bet ir angliškai. Sužinoję, kad ji Pasvalyje turi savo klubą, muzikantus dar labiau sudomina Simonos asmenybė. Taigi ji ne tik puiki gitaristė, Panevėžio kolegijoje baigusi pramoginę muziką, bet dar ir veržli verslininkė.

Apie muzikos klubą Pasvalyje jau daug metų svajoja seni muzikos ir verslo vilkai, kurie dabar patys maloniai nustebinti, jog šios veiklos ryžtingai ėmėsi jaunutė mergina. Simona naktinį klubą atidarė dar būdama studentė.

Sužinojusi, kad Pasvalio Mūšos gatvėje yra įrengtos klubui tinkamos patalpos, Simona atėjo pas jų savininką Rimą Želvį ir pasakė norinti jas apžiūrėti.

– Tuomet galvojau apie naktinį klubą, kuriame skambės gyva muzika, vyks koncertai. Mūsų su drauge ir bendraminte Erika Kiršanskaite net šūkis sukurtas „Mes mylime savo miestą ir gyvą muziką! Čia gali būti tavo namai“. Su Erika labai daug nuveikėm, deja, ji išvyko gyventi į Norvegiją. Tačiau vis tiek man padeda, palaiko, mes ir toliau bendraujam. Taigi man šios patalpos patiko, tokio angliško, amerikietiško kabako stiliaus, – dabar jau abi žvalgomės didžiulėje erdvėje, patogiai sukritusios ant odinių minkštasuolių, o barmenas paslaugiai atneša žaliosios arbatos.

Skamba roko muzika, salėje stovi bilijardo stalas, per visą sieną – ekranas. Vyrai ateina bokalo alaus, užkandos, kiti paprašo tik kavos. Aplinka nepriminė girdykla virtusios aludės, o sudarė tikrai jaukaus klubo įspūdį.

– Verslininkas Rimas Želvys pradžioje netikėjo: atėjo čia prisisvaigusi panelė, daug tokių svajojančių ir šnekančių jau buvo. Tuomet man jis pasirodė skeptiškai nusiteikęs niurzgantis piktas dėdė. Dabar tikriausiai patikėjo, kad esu rimtai užsispyrusi. Susidraugavom ir su verslininko Rimo žmona, tapau jų šeimos bičiulė, – santykių virsmą prisimena Simona.

Beje, įdomių virsmų šios entuziastingos panelės gyvenime ne vienas. Kaip ji išniro nuošaliame Dagių kaime, pačioje palatvėje, atrodo, visų pamirštame užkampyje? Iš kur kilo Simonos tarsi pseudonimu tapęs prisistatymas – Simė iš tamsos?

– Muzikalumą, ko gero, paveldėjau iš Dagiuose gyvenusio senelio Vasiliausko, kuris labai gerai grojo armonika. Jis visai neseniai mirė, – per miestą vairuodama automobilį, pasakojo Simona.

Vėliau prisimins, kaip jai, keturiolikmetei, Dagiuose sėdinčiai prie laužo draugė Dženeta Valuntaitė telefone parodė įdomios muzikos, pradėjo jos klausytis ir per kompiuterį. Abi mokėsi Saločių Antano Poškos vidurinėje mokykloje, kuri garsėja dailininko Balio Tuskėno rengiamais įspūdingais karnavalais.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-08-18 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.