Dantų implantų „All-On-4“ privalumai ir trūkumai

Trūkstami dantys gali pakeisti jūsų išvaizdą, savijautą ir požiūrį į gyvenimą. Trūkstami dantys gali sukelti didesnių problemų – nuo nusileidusių lūpų iki kreivo sąkandžio. Vienas iš būdų patobulinti šypseną – all on 4 dantų implantai.

Dantų trūksta dėl daugelio priežasčių, įskaitant:

  • Amžius
  • Dantenų ligos
  • Gendantys dantys
  • Silpni dantys
  • Liga
  • Bloga Mityba

Kas yra dantų implantai „all-on-4“ ir kaip jie veikia?

Dantų protezai nėra geriausias pasirinkimas kiekvienai burnai. Kai kurie pacientai pageidauja tvirtesnio ir nuolatinio trūkstamų dantų sprendimo. Dantų protezams „all-on-4” naudojamas implantų ir protezų derinys, kad dantys būtų pritvirtinti vietoje.

Naudodami šią procedūrą odontologai gali pakeisti visą dantų lanką. Keturi implantai tvirtinami gręžiant žandikaulio kaulą. Ant implantų tvirtinamos porcelianinės karūnėlės, kad būtų sukurta natūralių dantų išvaizda. Prie kiekvieno implantuoto stovo galima prijungti kelis dantų protezus. Taip galima gauti pilną dantų komplektą be dantų protezų.

Nors atrodo, kad gydymas All-on-4 yra gana ekonomiškas, daugelis žmonių vis dar mano, kad all-on-4 kaina yra didelė, nors daugelis nemato, kad all on 4 yra gera investicija, toliau aptarsime kodėl verta investuoti į all on 4 dantų remontą.

Dantų implantų „All-on-4“ privalumai

Normaliai valgyti ir gerti: Vėl valgykite visus mėgstamus produktus, kaip ir prieš dantų netekimą. Kai kurių maisto produktų galite vengti, pavyzdžiui, kietų, traškių maisto produktų, dėl kurių gali įtrūkti dantis. Priešingu atveju galite pietauti namuose ar viešumoje, niekas nežinos, kad jūsų dantys skiriasi nuo jų pačių.

Atrodo ir jaučiasi kaip tikri: dantų implantai atrodo ir jaučiasi kaip tikri dantys. Nors priprasti prie jų gali prireikti šiek tiek laiko, galiausiai nepastebėsite jokio skirtumo. Turėsite dėl ko šypsotis, o visose nuotraukose matysite pilną ir ryškią šypseną.

Trumpas procesas: Implanto ir dangtelio uždėjimo procesą galima užbaigti per trumpą laiką. Užuot laukę mėnesių ar metų mėnesius ar metus, kad pakeistumėte vieną dantį po kito, kai tik implantų vietos bus užgijusios, visus dantis galėsite pritaikyti vienu metu.

Jokios trinties: Dantų protezai gali atrodyti saugūs, tačiau net ir naudojant geriausius klijus jie šiek tiek juda. Dėl šios trinties atsiranda trynimasis, o tai gali sukelti burnos skausmą, apsunkinti valgymą ir kalbėjimą.

Mažiau invazijos: Nors ir invazyvesni nei dantų protezai, „all on 4” implantai yra mažiau skausmingi nei kaulo persodinimas. Kaulo persodinimo kartais prireikia, kai dantis dedamas šalia kito danties. Tai gali būti gana skausminga ir reikalauja ilgesnio gijimo laikotarpio.

Lengvai išlaikyti burnos sveikatą, valgyti mėgstamą maistą ir nuotraukose matyti pilnavertę šypseną – visa tai nauda, gaunama atlikus „all on 4 ” procedūras.

Galimi „All-on-4“ trūkumai

Nors implantai „all-on-4 ” turi daug privalumų, kiekviena procedūra turi ir trūkumų. Kai kurie neigiami šios procedūros padariniai yra šie:

Mokymasis kalbėti: Visi ant 4 implantai ilgainiui tampa panašūs į natūralius dantis, tačiau reikia mokytis kalbėti. Pirmą kartą taikant procedūrą gali būti sunku kalbėti. Tai palengvėja praktikuojantis, tačiau tai neabejotinai yra neigiamas aspektas.

Jautrumas ir diskomfortas: Skirtingai nei protezų atveju, implantacijos procedūros metu reikia gręžti dantenas ir žandikaulio kaulą. Dėl to gijimo proceso metu lieka liekamasis skausmas ir diskomfortas. Jautrumas išnyksta, tačiau pradiniu laikotarpiu po operacijos gali būti per daug skausminga kalbėti ar kramtyti.

Galimas atmetimas: Ne kiekvienas implantas įsitvirtina dantenose ir kaule. Gali būti, kad implantas bus atmestas, tačiau tai pasitaiko itin retai.

Tai nėra atskiri dantys: Nesvarbu, kokia reali atrodo „all on 4 ” procedūra, dantys nėra individualūs. Kiekvienas implantas yra suporuotas su keliais porcelianiniais dangteliais. Kai kuriems pacientams tai yra keistas pojūtis, ypač kai bandoma naudoti dantų siūlą.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.