Bankomatai bus Joniškėlyje ir Saločiuose

Aidos GARASTAITĖS asociatyvi nuotr.

Internetinėje svetainėje www.bankomatas.lt yra šalyje numatomų pastatyti naujų bankomatų žemėlapis. Bankomatų plėtros žemėlapyje pažymėti Joniškėlis bei Saločiai.

Lietuvos komerciniams bankams, kredito unijoms bei jiems atstovaujančiai Lietuvos bankų asociacijai įgyvendinant su Lietuvos banku 2021 metų birželį pasirašytą memorandumą dėl grynųjų pinigų prieinamumo didinimo, „Worldline Lietuva“ stato 100 naujų bankomatų šalies vietovėse, kuriose jų nebuvo. Šalies miesteliuose jie turėtų atsirasti iki liepos mėnesio. 

Grynųjų pinigų prieigos taškų plėtra sutelkta į vietoves, kuriose gyvena iki 4 tūkst. gyventojų. Tad, įgyvendinus memorandumą, galimybė išsigryninti pinigus bus prieinama ne mažiau kaip 191 šalies mieste bei miestelyje. Visų memorandumą pasirašiusių finansų rinkos dalyvių klientai iš naujų bankomatų galės išsigryninti pinigų tokiomis pačiomis sąlygomis, kaip ir iš savo banko bankomatų. Bankomatai bus aiškiai pažymėti jų logotipais. 

Šiuo metu šalyje veikia 1 044 bankomatai, per 2 200 „Perlo“ terminalų, grynųjų pinigų išdavimo paslauga teikiama ir bankų partnerių „Maxima“, „Iki“, „Rimi“ ir kitų parduotuvių kasose bei „Narvesen“, „Lietuvos spaudos“ kioskuose, iš viso – apie 4 000 taškų.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.