Mokytoją ir buvusią mokinę sieja kūrybinė bičiulystė

Nerutė Čiukšienė (dešinėje) ir jos buvusi mokinė Gražina Petronytė-Visockienė – keramikės ir dailės mokytojos, rengiančios ir pačios dalyvaujančios parodose. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

– Nerutė pasiūlė Pasvalyje surengti mūsų mokinių darbų parodą, o mes sutikom. Taigi sugalvojom beveik ekspromtu. Dar Pasvalio kultūros namuose apie kokius 1985-uosius pas keramikę Nerutę Čiukšienę lankiau dailės būrelį. Turbūt nuo tų laikų užsimezgė mūsų bičiulystė ir bendrystė, – prisimena Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos Dailės skyriuje dirbanti buvusi pasvalietė keramikė Gražina Petronytė-Visockienė.

Tiesiog sutapo, kad Mokytojų dienos išvakarėse Pasvalio muzikos mokyklos pirmo aukšto fojė pristatyti Biržų muzikos mokyklos Dailės skyriaus vaikų darbai, vėl susitiko mokytoja Nerutė Čiukšienė ir jos buvusi mokinė Gražina Petronytė-Visockienė, jau abi kolegės, abi keramikės, su savo kūriniais pačios dalyvaujančios parodose.

– Čia eksponuojami ne tik mano, bet ir kolegių Jurgitos Narvidaitės-Varžinskienės bei Godos Balbieriūtės mokinių tapybos, grafikos, piešimo, keramikos kūriniai, – atskleidžia Gražina. 

Tiesa, žinomo literato Aliaus Balbieriaus dukra Goda Dailės skyriuje jau nebedirba, tačiau jos mokinių darbai liko. 

Pasvalio muzikos mokykloje buvo pristatyta Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos Dailės skyriaus mokinių darbų paroda. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Visų pasveikinti atvažiavo Biržų Vlado Jakubėno muzikos mokyklos direktorė Edita Timukienė ir pavaduotoja Ramutė Petronytė. 

Per parodos atidarymą grojo mūsų akordeonistai Tomas Samulėnas ir Nedas Stankevičius, įvairių konkursų laimėtojai, akordeono mokytojos Elonos Rodžienės mokiniai. 

– Smagu ir prasminga, kai susipina muzika ir dailė, kaimynystė ir draugystė. Štai toks ir šis mūsų renginys, – pasidžiaugė Pasvalio muzikos mokyklos direktorė Bronislava Mainonienė. 

– Malonu, kad mus sieja sena ir ilga kūrybinė bičiulystė. Kadaise mokiau Gražiną, kuri pasirinko tą pačią keramiką. Ir toliau tęsiasi mūsų bendrystė. Pasvalio kultūros namuose dailės būrelį lankė daug vaikų, o turėjom tik laboratorinę krosnelę, – prisiminė keramikė Nerutė Čiukšienė, kuri anuomet dar dirbo ir Panevėžio dailės mokykloje. 

– Biržuose dirbu devynioliktus metus, pamėgau šį miestą su ežeru ir pilimi. Po karantino į dailę vaikų atėjo gal net daugiau. O šios parodos autoriai nuo šešerių iki šešiolikos metų. Beje, pasvaliečiai su savo darbais į Biržus dažniau atvažiuoja. Biržiečiai turbūt pirmą kartą Pasvalyje surengė savo kūrinių parodą, – apie Biržų ir Pasvalio muzikos mokyklų bendradarbiavimą kalbėjo Gražina Petronytė-Visockienė ir už pakvietimą padėkojo savo buvusiai mokytojai Nerutei.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.