Kam reikalinga fotografijos paroda…

Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos mokiniai Alma Jurkutė, Danielė Tunikaitytė, Austina Stankutė, Gvidas Anilionis sukūrė grupę „Dantilmas“ ir pristatė savo portretų fotografijas. Aidos DULKIENĖS nuotrauka

Kam ta paroda reikalinga? Kam ji bus įdomi? Ir apskritai, kokia iš viso to nauda?

Fotografijos mokytoja Aida Dulkienė prisipažįsta, jog kartais tenka įveikti tokį požiūrį, kai rengia, tarkim, mokinių kūrybos parodą.

Bet kai ji pristatoma Pasvalio krašto muziejuje, kai gražiai atspaustos ir įrėmintos didelės nuotraukos atsiduria erdvioje salėje, o jas žiūri, vertina ne tik patys autoriai, tačiau ir draugai, tėvai, mokytojai, kiti muziejaus lankytojai, tuomet nuomonė iš tiesų keičiasi.

Žinoma, yra ir tokių jaunųjų fotografų, kurie seniai tuo domisi.

– Mane domino seni apdulkėję nuotraukų albumai, seni juostiniai fotoaparatai. Turėdamas laisvo laiko, kai noriu išsivaduoti iš kasdienės rutinos, mėgstu ilgus pasivaikščiojimus, todėl neišeinu nepasiėmęs fotoaparato. Ypač vilioja vakariniai pasivaikščiojimai blankiai žibintų apšviestose gatvėse, paslaptingi šešėliai… Man, vienam iš parodos autorių, šis renginys buvo puiki galimybė parodyti žmonėms savo sugebėjimus. Malonu žiūrovams paglostyti akį įdomiomis spalvomis, vaizdais ar dar kažkuo neįprastu, – Pasvalio gimnazistas Donatas Bajariūnas pristato dvylikos fotografijų kūrybinį darbą „Paskui Šviesą“.

O Pasvalio gimnazistė Justina Kripaitytė eksponuoja keturiolikos fotografijų seriją „Naktinio pasaulio paslaptys“:

– Tai nėra paprasta – naktį reikia drąsos vaikščioti tamsoje, atrasti įdomių, nematytų vietų, žinoti visus fotoaparato nustatymus, nepabūgti šalčio ir kantriai išlaukti tas trisdešimt sekundžių, kol fotoaparatas užfiksuos kadrą. Fotografija susidomėjau prieš penkerius metus, eksperimentavau fotografuodama gamtą ir žmones. Džiaugiuosi, kad teko galimybė eksponuoti savo darbus ne tik gimnazijoje, bet ir Pasvalio krašto muziejuje, kur užsuka daugiau žmonių…

– Dabar, atrodo, visi moka fotografuoti, tačiau šie mokiniai mokosi profesionalumo, – pastebi Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Gitana Kruopienė.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-18 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.