„Vasarės“ krikštas baigėsi uždegančiu kankanu

Mikoliškio moterų linijinių šokių kolektyvas „Vasarė“ atšventė vienerių metų sukaktį. Priekyje (iš kairės) – vadovė Jolanta Preidžiuvienė, Rima Riselienė. Antroje eilėje (iš kairės) Asta Railienė, Laura Muliaučiūtė, Dovilė Norkienė, Vaida Milčienė, Irena Beliūnienė, Reda Gasiūnienė, Sandrina Petrulionienė, Laisva Achranevičienė.

Prieš Kalėdas rašėme apie šaunias Mikoliškio moteris, kurias Pasvalio Svalios pagrindinės mokyklos mokytoja Jolanta Preidžiuvienė subūrė į linijinių šokių kolektyvą „Vasarė“. Kadangi tai įvyko baigiantis trumpiausiam metų mėnesiui, tad vasaris ir „pasufleravo“ pavadinimą. Nors „Vasarė“ verčia dar tik antrą veiklos puslapį, tačiau mikoliškietės savo grakščiais šokiais jau džiugino ne tik vietos, bet ir Saločių, Jurgėnų, Joniškėlio, Pušaloto, Švobiško gyventojus. Neseniai „Vasarė“ dalyvavo Svalios pagrindinėje mokykloje organizuotuose „naktišokiuose“.

Kiekvieno nevienadienio meno mėgėjų kolektyvo istorijoje vienas svarbiausių įvykių būna krikštynos. Jos paprastai organizuojamos tuomet, kai kolektyvas jaučiasi subrendęs šiam iškilmingam ir kartu įpareigojančiam aktui.

„Vasarės“ krikštynų ceremonija ir pirmojo jos gimtadienio šventė vyko praėjusį sekmadienį Mikoliškio kultūros namuose. Šis renginys sutapo su Jolantos Preidžiuvienės gimtadieniu, tad gėlių puokštės ir šilti sveikinimo žodžiai buvo skirti „Vasarės“ šokėjoms ir jų vadovei. Juos išsakė Pušaloto seniūnė Paulyna Stravinskienė, nuo balandžio pradžios mikoliškiečiu tapęs Pasvalio kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Rytis Vaičaitis, Mikoliškio skyriaus administratorius Giedrius Vaičeliūnas, kapelos „Apynėlis“ ir moterų vokalinio ansamblio „Rasa“ vadovė Rasa Andžiuvienė bei kitų šventėje dalyvavusių šokių kolektyvų vadovės.

„Džiaugiuosi, kad į Mikoliškį pasikvietėme labai darbščią, pareigingą ir nuoširdžią šokių vadovę Jolantą, kuri iš karto surado bendrą kalbą su šokį mėgstančiomis kaimo moterimis. Nors „Vasarei“ dar tik vieneri metai, tačiau jau ne vienoje scenoje šokta, ne vieni bateliai sutrinti ir jau daug suknelių pasiūta. Ateityje linkiu nepabijoti išbandyti ir kitokio stiliaus šokių“, – kalbėjo R. Andžiuvienė. Įteikdamas „Vasarės“ šokėjoms šakotį, Kultūros centro direktoriaus pavaduotojas R. Vaičaitis pasidžiaugė aktyvia Mikoliškio meno mėgėjų kolektyvų veikla ir pažadėjo visokeriopą pagalbą. Sveikinimo žodį tarusi „Šėltinio“ vadovė Nida Sakalauskienė priminė, kad visur suspėjanti Jolanta Preidžiuvienė jau 14 metų yra ir jos vadovaujamo liaudiškų šokių kolektyvo narė. Šventės išvakarėse „Šėltinis“ sėkmingai pasirodė Kuršėnuose vykusiame respublikinio suaugusiųjų liaudiškų šokių konkurso „Pora už poros“ regioniniame ture. Mūsų kolektyvas, užėmęs antrąją vietą, pateko į konkurso finalinį etapą, kuris gegužės 19–21 dienomis vyks Ukmergės kultūros centre. „Linkiu jums per repeticijas kartais pasibarti ir susitaikyti, nes tik ginčuose gimsta tiesa. Būkit sveikos, būkit laimingos!” – kalbėjo N. Sakalauskienė. Tuo tarpu seniūnė P. Stravinskienė, linkėdama „Vasarei“ tolesnės kūrybinės sėkmės, juokaudama prašė šokėjų vyrų per daug nepykti, kad jų antrosios pusės, užuot stovėjusios virtuvėje prie puodų, vakarais išeina į šokių repeticijas.

Visą straipsnį skaitykite 2017-05-06 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.