Maudynių mėgėjams Baltija neatrodė žiemiška

Į tradicinę šventę prie žiemiškos Baltijos jūros „Palangos stinta 2017“ ir sveikuoliškas „ruonių“ maudynes šiemet buvo išvažiavę net du pasvaliečių pilni autobusai.

Kaip ir kasmet, į garsiausią Lietuvos kurortą suplaukė minios žmonių. Link Palangos nusidriekė ilgos automobilių eilės, o Basanavičiaus gatvė ir jos prieigos šurmuliavo smarkiau nei karštą vasaros dieną.

Kurorto svečiams nuobodžiauti nebuvo kada – kas tik norėjo, galėjo dalyvauti įvairiose nuotaikingose sporto rungtyse, pabūti gatvėje koncertavusių meno kolektyvų žiūrovais ar tiesiog įsilieti į didžiulio kermošiaus šurmulį. Viliojo kepamų stintų, verdamos žuvienės kvapai. Tik agurkais kvepiančių žuvelių kaina buvo sunkiai įkandama – prekeiviai už penkių stintų porciją prašė 5–6 eurų.

Pirmieji šventinę nuotaiką pajuto žvejai, savo laimę išbandę nuo pat ryto ant Palangos tilto surengtose stintų meškeriojimo varžybose. Sportiškai nusiteikę šventės dalyviai jėgas galėjo išmėginti gatvės sporto rungtyse – inkaro laikymo, valties tempimo ir kitose smagiose varžytuvėse.

Šventę vainikavo tradicinės „ruonių“ maudynės. Į ledines Baltijos bangas pasinėrė keli šimtai sveikuolių, o šį reginį nuo Palangos tilto ir jo prieigų stebėjo tūkstančiai žiūrovų. Beje, Baltija visai neatrodė žiemiška – link banguojančios jūros maudynių mėgėjai bėgo švariu smėliuku, be jokių sniego ar ledo pėdsakų. Baltijos jūros vandens temperatūra maudynių dieną siekė 4 laipsnius šilumos, o oro temperatūra – vos porą laipsnių virš nulio.

Tarp maudynių mėgėjų buvo ir vaikų, ir jaunuolių, ir garbaus amžiaus senjorų. Kartu su visais žiemos maudynėmis mėgavosi sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, žinoma, ir šių maudynių pradininkas, Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas, o dabar – Seimo narys Dainius Kepenis. Ministras minėjo, jog su „ruoniais“ maudosi irgi nebe pirmus metus.

Keliolika drąsuolių atsirado ir tarp pasvaliečių. Tai ne tik žiemos maudynių veteranai – Kazimieras Petruškevičius, Juozas Baliūnas, Drąsius Valunta, bet ir naujokai, keletas moksleivių. „Kai esi smagiai nusiteikęs, o aplink tiek daug bendraminčių, negalvoji nei apie šaltį, nei apie ledinio vandens baimę – tiesiog pasiduodi bendram džiaugsmui, o po maudynių jautiesi tarsi naujai gimęs“, – taip žiemos maudynių pojūčius apibūdina dažnas jų dalyvis.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.