Olimpinę ugnelę – į kiekvieno širdelę

Rugsėjo 19–23 dienomis Svalios pagrindinės mokyklos mokiniai jau aštuntus metus dalyvavo mokyklos „Olimpinėse žaidynėse – 2016“. Šiemet jos buvo skirtos Brazilijoje Rio de Žaneire vykusioms Vasaros olimpinėms žaidynėms paminėti.

Kiekvieno žmogaus asmenybės pagrindai pirmiausia formuojami šeimoje, bet ne mažiau svarbus ir mokyklos vaidmuo ir, žinoma, neatsiejama proceso dalis yra kūno kultūra. Sportinis rezultatas šiuo atveju neturi lemiamos įtakos – svarbiau, kad drauge sportuodami mokiniai išsiugdo tokias charakterio savybes, kaip valia, atkaklumas, pergalės ar užsibrėžto tikslo siekimas. Vaikai išmoksta sutelkti pastangas bendram rezultatui, išgirsti kitą ir pasiaukoti jo ar visos komandos labui. Tai – bendražmogiškos vertybės, turinčios išliekamąją vertę.

Šiltą ir ramų rugsėjo 19-osios rytą visa Svalios mokyklos bendruomenė skubėjo į miesto parką – Olimpinių žaidynių iškilmingą atidarymą, kuris pradėtas bendra mankšta ir klasių pasisveikinimais – šūkiais, iškilminga eisena, kurios priekyje nešama olimpinė vėliava bei olimpiniai žiedai. Kartu su vaikais žygiavo ir mokyklos olimpinis talismanas – Peliukas. Šiemet jis pasikvietė draugą – policininkų talismaną Amsį. Apėję garbės ratą mokiniai giedojo mokyklos olimpinį himną, skaitė teisėjų priesaiką, eiles apie sportą. Mokyklos direktorė A. Tribulskienė paskelbė žaidynių pradžią.

Lietuvos kūno kultūros ženklo normatyvus išlaikiusiems mokiniams buvo įteikti pažymėjimai bei ženkleliai. Sveikinimo žodį tarė Sporto mokyklos direktorė E. Butrimienė bei Visuomenės sveikatos biuro direktorė V. Jankevičienė.

Netrukus prasidėjo kovos stadiono aikštelėse. Vaikai rungėsi estafetėse, žaidė kvadratą, grindų riedulį ir futbolą. Iš penkių mergaičių bei penkių berniukų sudarytos komandos varžėsi virvės traukimo rungtyje.

Zita ABUŠOVA

Visą straipsnį skaitykite 2016-09-29 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.