Įdomūs žilpamūšiečių susitikimai Dubingiuose

Prieš naujus mokslo metus Žilpamūšio daugiafunkcio centro penkiolika vaikų buvo pakviesta į šventę įspūdingame Dubingių žirgyne.

Be žilpamūšiečių, čia atvyko vaikų iš Kupiškio, Marijampolės, Širvintų, Druskininkų, Utenos, Kaišiadorių ir Vilniaus. Iš viso į Dubingius suvažiavo 120 vaikų.

Ši šventė surengta Izraelio ambasados Lietuvoje iniciatyva, prie jos prisidėjo ir Airijos ambasada.

Kodėl iš mūsų rajono buvo pakviesti būtent Žilpamūšio vaikai?

– Izraelio ambasada bendradarbiauja su Lietuvoje veikiančia organizacija „Gelbėkit vaikus“, kurios vadovė Rasa Dičpetrienė globoja vieną žilpamūšiečių šeimą, auginančią kelis nepilnamečius vaikus. Ji užsuko į Žilpamūšio daugiafunkcį centrą ir taip užsimezgė bičiulystė, – prisiminė „Gelbėkit vaikus“ Pasvalio padalinio vadovė Gražina Sakalauskienė.

Gegužės mėnesį Žilpamūšyje lankėsi Izraelio ambasadorius Amir Maimon. Vaikai parodė spektaklį, ambasadorius pabendravo, įteikė dovanų ir vylėsi, kad ši bičiulystė tik stiprės.

Izraelio ambasada pirmoji iš Lietuvoje esančių užsienio diplomatinių atstovybių prisijungė prie kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

– Dabar vasara ir mums didžiulis džiaugsmas sukviesti mūsų naujuosius draugus iš vaikų dienos centrų į šią nuostabią vietą gamtos apsuptyje. Esame labai laimingi, kad padedant draugams ir partneriams pavyko įgyvendinti idėją – surengti vaikams šventę. Taip pat labai džiaugiamės palaikydami Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą nacionalinę socialinio saugumo kampaniją „Už saugią Lietuvą“, – Dubingiuose kalbėjo Izraelio ambasadorius Amir Maimon.

Vaikai Dubingiuose visą dieną mėgavosi įvairiomis pramogomis ir užsiėmimais – žaidimais, meno pamokėlėmis, žirgų pasirodymais, „Teatriuko“ spektakliais, susipažino su parke gyvenančiais įvairiais gyvūnais, o mažosioms alpakoms rinko vardus.

Renginio dalyviai paruošė penkių minučių prisistatymą. Žilpamūšiečiai pasirodė paskutiniai ir jų „Peliukų mankšta“ su vadove Onute Šližiene visiems labai patiko.

– O vienas Žilpamūšio berniukas, berods, penktokas angliškai pabendravo su Airijos ambasadoriaus žmona, – pastebėjo Gražina Sakalauskienė.

Šventėje apsilankė ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri pirmiausia užsuko į vaikų menų kampelį. Čia tuo metu kūrė žilpamūšiečiai

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-09-03 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.