Nuotaikinga ir spalvinga vasara su akordeonu!

Baigiantis vasarai, norisi prisiminti smagias atostogų akimirkas. Birželio mėnesį Pasvalio muzikos mokykloje vyko mokytojos Elonos Rodžienės organizuojama kūrybinė-meninė stovykla „Linksmasis akordeonas“. Smagu, kad prie orkestro senbuvių prisijungė būrys jaunesnių akordeono klasės mokinių: Pranas Bitinas, Kornelija Paškevičiūtė, Tomas Samulėnas, Lėja Kriginaitė, Nedas Stankevičius, Gintaras Ūbavičius, Arnas Ruzas, Emilijus Povilionis, Gustas Abukevičius, Kristupas Kondratavičius, Gustas Jankauskas. Tikimės, kad užaugs stipri orkestro pamaina.

Gaila, bet šiais metais su orkestru jau atsisveikina šaunieji mūsų abiturientai Regimantas Valantinas ir Modestas Dulevičius.

Stovyklaudami repetavome, koncertavome Pasvalio krašto muziejuje, džiuginome savo muzika senelius Pasvalio paslaugų ir užimtumo centre.

Balsių dvarelyje buvo įdomu pabendrauti su kunigu Domingo ir pakoncertuoti jo vadovaujamos stovyklos dalyviams.

O kokia stovykla be kelionių! Šiais metais aplankėme Latvijos Jelgavos miestą. Kelionės tikslas – tarptautinis smėlio skulptūrų festivalis. Atvykus norėjosi susipažinti su šiuo miestu. Tad Šventosios Trejybės bokšte apžiūrėjome ekspozicijas, pakilome į apžvalgos aikštelę, grožėjomės iš viršaus miesto panorama.

Laikas buvo suplanuotas, tad netrukus jau skubėjome link Driksos upės krantinės ir laivu „Miltava“ plaukėme aplink Pasta salą, apžiūrėjome Jelgavą iš kito apžvalgos rakurso. Gražios pakrantės, įdomios architektūros namai ir didžiausias Baltijos šalyse baroko perlas – Jelgavos pilis! Paplaukioję laivu, patraukėme link smėlio skulptūrų. Šių metų festivalio tema buvo Afrika. Tad įvairių šalių menininkai kūrė skulptūras šia tema. Jų darbai mums paliko didelį įspūdį!

Pasigrožėję skulptūromis, unikaliu Jelgavos pėsčiųju tiltu, grįžome į miesto centrą, fotografavomės prie skulptūrinio fontano „Jelgavos studentas“.

Monika MIKOLIŪNAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-08-25 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.