„Mūsų tikslas – ne tik parduoti“

Taip tvirtino Pasvalyje, Panevėžio gatvės 20-uoju numeriu pažymėtame pastate įsikūrusios sodo, miško, parko priežiūros technika ir įvairiais įrankiais prekiaujančios parduotuvės savininkas Vytautas Keršulis. Ir tuoj pat pratęsė mintį – vejapjoves, krūmapjoves ar kitą techniką įsigiję klientai nepaliekami likimo valiai. Kvalifikuoti pardavėjai-konsultantai visuomet pasiruošę padėti patarimais, nes, skaitant vienos ar kitos technikos naudojimo instrukciją, paprastai kyla įvairiausių klausimų. Ypač, jei įsigyjami naujausi modeliai. Tad tokiais atvejais praktiškos konsultacijos ypač vertingos. Išklausę klientų pageidavimus, pardavėjai konsultantai padeda rasti geriausią sprendimą, kuris, žinoma, priklauso ir nuo finansinių galimybių. Sugedus aplinkos priežiūros technikai, ji suremontuojama kiek galima greičiau. „Nusipirkau vejapjovę dideliame prekybos centre, tačiau po kiek laiko technika pradėjo strigti. Kreipiausi į pardavėją, tačiau jis konkrečiai negalėjo atsakyti, po kiek laiko suremontuos vejapjovę – gal po kelių savaičių, ar mėnesių. Per tą laiką žolė iki kamino užaugs. Kaip sakoma, skęstantysis ir šiaudo griebiasi. Kreipiausi į šios parduotuvės specialistus ir labai apsidžiaugiau sulaukęs ne tik greitos, bet ir profesionalios pagalbos“, – sakė kalbintas vienas A. Keršulio parduotuvės klientas. Savininkas patikino, kad visiems besikreipiantiems žmonėms, kurie atneša ir kituose prekybos centruose pirktą techniką, stengiamasi padėti. Tiesa, kartais gali kilti problemų dėl atsarginių dalių, norint kuo greičiau suremontuoti kitur nusipirktą mažai žinomų firmų techniką.

01 (1)
„Mes siūlome tik aukštos kokybės produkciją“, – sako parduotuvės savininkas Vytautas Keršulis.

„Pagrindinė mūsų vizitinė kortelė yra patikimos ir solidžios firmos „Stihl“ produkcija“, – kalbėjo parduotuvės savininkas Vytautas Keršulis. Pašnekovas paaiškino, kad gerą vardą šios firmos technika užsitarnavo ne tik dėl kokybės, bet ir lanksčios atsarginių dalių tiekimo sistemos. Pavyzdžiui, užsakytas dirželis pristatomas jau kitą darbo dieną. Galvojantis apie solidesnę sumą kainuojančią žoliapjovę ar kitą įrenginį, žmogus paprastai domisi įsigytų prekių remonto galimybėmis.

Be „Stihl“ produkcijos, V. Keršulio parduotuvėje klientai ras kitų garsių prekinių ženklų – „Fiskars“, „Viking“ siūlomus sodo ir daržo įrankius bei techniką – pjūklus, kirvius, kastuvus, vejapjoves, kultivatorius, vejos traktorius. Viena iš populiaresnių naujovių – praėjusiais metais pasirodžiusios akumuliatorinės žoliapjovės. „Nors jos brangesnės, tačiau labai patinka moterims. Nebereikia virvelės tempti – paspaudi mygtuką ir benzininis variklis užsikuria“, – šyptelėjo pardavėjas-konsultantas Benjaminas Rašamavičius. Šiemet jau pasirodė ir akumuliatoriniai pjūklai. Kaip ir visos naujos produkcijos, minėtų prekių kainos dar „tebesikandžioja“. Ūkiškai mąstančiam gyventojui praverstų elektriniai – vienfaziai ir trifaziai, ar benzininiai šakų smulkintuvai. Jų parduotuvėje yra trijų modifikacijų ir kaina priklauso nuo variklio galingumo.

02
Vytautui Keršuliui priklausančioje parduotuvėje – platus sodo ir daržo technikos pasirinkimas.

Savininkas paaiškino, kad išvardintų garsių prekinių ženklų įrankiai ir aplinkos priežiūros technika gaminama atskirai Vakarų ir Rytų šalių rinkoms. Buvusioms komunistinio bloko šalims produkcija gaminama Lenkijoje ir Rusijoje, Sankt Peterburgo mieste. Tuo tarpu V. Keršulio įmonė, pavyzdžiui, „Fiskars“ prekes atsiveža iš Suomijos, o „Stihl“ – iš Vokietijos. Nors iš pirmo žvilgsnio jos niekuo nesiskiria, tačiau kokybė yra kur kas aukštesnio lygio. Tuo įsitikins ir vienas iš „Darbo“ prenumeratorių, kuriam atiteks daugiau nei 300 Eur kainuojanti benzininė vejapjovė „Viking“. Beje, visai „Viking“ produkcijai iki šių metų pabaigos šioje parduotuvėje taikoma 10 proc. nuolaida.

Visi šie išvardinti dalykai ir atsako į klausimą, kodėl būtent šios parduotuvės duris ypač dažnai varsto ne tik pasvaliečiai. Visame pasaulyje garsiais prekiniais ženklais pažymėtą techniką ir įrankius siūlo daug pardavėjų, tačiau ne mažiau svarbus yra dėmesys klientams ir nesuvaidintas rūpestis jais.

04
Panevėžio g. 20 įsikūrusią parduotuvę žino ne tik pasvaliečiai.

Vytauto Keršulio įmonė, turinti savo prekybos taškus Biržuose ir Kupiškyje, pasvaliečiams gerai žinoma ir užsitarnavusi patikimo pardavėjo vardą. Prieš 19 metų parduotuvė duris atvėrė Vilniaus gatvėje, kaip pardavėjai-konsultantai sakė – nedidelėje „kamurkėlėje“. Po kiek laiko persikėlė į kiek didesnes patalpas toje pačioje gatvėje. Prieš aštuonerius metus parduotuvė įsikūrė Panevėžio gatvės 20-uoju numeriu pažymėtame pastate. Savininkas prisipažino, kad norėtųsi dar erdvesnių patalpų, bet nedideliame mieste jas rasti nėra taip paprasta.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

2 Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.