Operą „Voro vestuvės“ Vaškuose pastatė per tris dienas

Vaškuose buvom pakviesti į mini operos „Voro vestuvės“ premjerą. Tai, ką pamatė, žiūrovai negalėjo patikėti, kad šis puikus kūrinys buvo pastatytas per tris dienas. Apie trisdešimt artistų scenoje šoka, vaidina, dainuoja, o jiems gyvai akompanuoja Vaškų roko grupė „Marabu band“.

Ir tai atlieka daugiausia Vaškų krašto jaunimas, buvo pakviesta ir Grūžių globos namų auklėtinių, ir Pasvalio, Mikoliškio vaikų.

Nuo pirmadienio iki ketvirtadienio su šia smagia jaunimo kompanija operą „Voro vestuvės“ statė vilnietis Kastytis Barisas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentas bei Edukologijos universiteto choro „Ave vita“ meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, taip pat mūsų kraštietis chorų vadovas Rimvydas Mitkus ir koncertmeisterė Gintarė Barisaitė, o operatorius Laimas Jurkus stovyklos kūrybinės laboratorijos akimirkas įamžino vaizdo medžiagoje.

– Važiuodamas į Vaškus galvojau, ką aš tokiam miestely padarysiu. Padainuosim, gal kokį gabaliuką operos paimsim. Bet čia sutikau aukšto lygio specialistus ir tikrai puikaus jaunimo. Jie ne tik gerai dainuoja, groja, vaidina, tačiau ir mandagūs, kultūringi – gražiai bendrauja, labai smalsūs ir entuziastingi. Šie jauni žmonės – tikri inteligentai. Nuostabu patirti, kad dvidešimt pirmajame amžiuje dar yra tokio jaunimo, – po „Voro vestuvių“ premjeros, kuri truko apie pusvalandį, Vaškuose pagyrimus žėrė Kastytis Barisas.

Vis dėlto pradžioje jaunimui akys ant kaktos iššoko, kai jiems įteikė septyniasdešimt lapų natų. Ir viską turėjo įveikti per tris dienas. Tačiau pasitvirtino posakis, jog baimės akys didelės, o sunkaus darbo vaisiai saldūs.

Turbūt dažnas neį- sivaizdavo, kad kūrybinis darbas gali būti toks sudėtingas ir sunkus.

– Visi intensyviai dirbo nuo vienuoliktos valandos iki popietės ketvirtos. Repeticijos vyko itin punktualiai, tik su penkių minučių pertraukėlėmis, o ilgiausia – penkiolikos minučių. Jau gerokai prieš vienuoliktą valandą salėje sėdėdavo ir Grūžių globos namų mergaitės, – pastebėjo Vaškų kultūros namų vadovas Mindaugas Garalevičius, savo energija ir kūrybingumu įkvepiantis šio krašto jaunimą.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-07-05 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.