Akordeonų šėlsmas su prancūzišku desertu

Pasvalio kultūros centro scenoje – jungtinis festivalio „Akordeonų šėlsmas“ dalyvių orkestras. Pusantro šimto akordeonininkų. Diriguoja profesorius Ričardas Sviackevičius, Pasvalio muzikos mokyklos akordeono mokytoja ir šio festivalio organizatorė Elona Rodžienė, vilnietė orkestro vadovė Žana Gumenaja. Skamba moksleivių Dainų šventės repertuaro kūriniai: lietuvių liaudies daina „Plaukia sau laivelis“, A. Piazolla „La misma Pena“, H. Hejda „Melorytm“.

Tarp atlikėjų ne tik Lietuvos akordeonininkai, bet ir svečiai iš Vokietijos – Leipcigo J. S. Bacho muzikos mokyklos akordeonų orkestras, taip pat iš Latvijos – Ulbroko, Kandavos ir Ventspilio muzikos bei meno mokyklų.

Festivalį „Akordeonų šėlsmas“ pradėjo Pasvalio muzikos mokyklos mokytojų diksilendas „Linksmieji vyrukai“, vadovaujamas Arūno Viduolio. O baigė vokalistės Evelinos Sašenko, akordeonininko Nerijaus Bakulos ir fortepijono virtuozo Pauliaus Zdanavičiaus koncertas, kurio programoje skambėjo legendinės prancūzų dainininkės Edith Piaf repertuaro dainos.

Po to festivalio dalyviai buvo pakviesti į diskotekų salę, kur tautiniais kostiumais pasipuošęs Pasvalio kultūros centro folkloro ansamblis „Rags“, vadovaujamas Daivos Adamkavičienės, parodė neilgą programą. Visi vaišinosi akordeono formos didžiuliu tortu, kurį iškepė pasvalietė Audra Stankevičienė. Beje, jos sūnus Nedas irgi mokosi akordeono klasėje.

Subtilus skonis, puiki nuotaika, įvairūs ir nenuobodūs kūriniai bei atlikėjai. Toks buvo „Akordeonų šėlsmas“. Jau ketvirtasis ir organizuojamas kas ketverius metus.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-23 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.