Gulbinėnų kraštas nuošalus, bet neapsnūdęs

Jau dešimt metų Gulbinėnų krašto bendruomenės žmonės patys stengiasi spręsti problemas, tvarkytis, kartu organizuoti renginius, susitikimus.

2006-aisiais bendruomenė kūrėsi nelengvai, tačiau atsirado entuziastų, kurie degė begaliniu noru susiburti ir savo kaime nuveikti kažką naujo ir naudingo.

– Pirmiausia reikia klausti ne, ką man duos bendruomenė, bet kuo aš prisidėsiu prie jos veiklos, ką aš galiu padaryti, – kalbėjo visą dešimtmetį bendruomenei vadovaujanti Danutė Maslauskienė.

Beje, į bendruomenės dešimtmečio šventę Gulbinėnų krašto žmonės gausiai susirinko. Vadinasi, neabejingi, jiems ne tas pats, kas kaime vyksta.

Žinoma, tai daugiau buvo smagi šventė – su uždegtų žvakučių bendruomenės židiniu, specialiai iškeptu tortu, su gausybe sveikinimų, Gulbinėnų kaimo kapelos ir moterų vokalinio ansamblio, kuris taip pat susibūrė, tiksliau – atgaivintas, prieš dešimt metų, koncertu.

– Dabar mūsų bendruomenei priklauso 94 nariai. Būtų 130, tačiau keturiolika mirė, septyniolika išvykusių, o penki nemokėjo mokesčio, – suskaičiavo Danutė Maslauskienė. – Gulbinėnuose – 256 gyventojai, bent tiek yra čia deklaravusių gyvenamąją vietą. Realiai pernai gyveno 180 žmonių. Mirė trys, negimė nė vienas.

Bendruomenės pirmininkė paminėjo aktyviausius narius: Joaną Morkūnienę, Juditą ir Robertą Strelčiūnus, Jolantą ir Saulių Karčiauskus, Rimą ir Saulių Mačiukus, Rimą ir Povilą Kubiliūnus, Valeriją Matonienę, Ernestą Maslauską, Kęstutį Šatą, Rimantą Petrėną, Petrą Kripaitį, Angelę ir Petrą Šatus, Saulių Zalensą, Rasą ir Audronijų Norkus, Ireną Šatienę, Ramunę Varekojienę, Tomą ir Darių Martinaičius.

Vido DULKĖS nuotraukoje: Gulbinėnų krašto bendruomenės taryba.

Asta BITINAITĖ

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-14„Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.