Pomėgis, padedantis treneriui pabėgti nuo krepšinio

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ vyrų krepšinio komandos strategą Mantą Šernių „Darbo“ skaitytojams pristatėme prieš dvejus metus, kuomet jis buvo šiai ekipai vadovavusio trenerio Rimanto Grigo asistentu. Primename, kad šiemet birželio pabaigoje 33-iąjį gimtadienį švęsiantis, iš Šilutės kilęs krepšinio strategas, profesionalaus sportininko karjerą pradėjo futbolo aikštėse – vilkėjo Kauno „Inkaro“, Klaipėdos „Atlanto“ vienuolikių marškinėlius. Tačiau futbolininko karjera tęsėsi tik trejus metus. Po patirtos traumos grįžo į krepšinį jau kaip treneris. Dirbo Maskvos srities moterų krepšinio komandos „Spartakas“ trenerių štabe, kur mokėsi analizuoti varžybas, grįžęs į Lietuvą tapo Šiaulių „Šiaulių“ vyrų krepšinio ekipos trenerio asistentu. Neįkainojamos patirties jam suteikė darbas šalies vyrų krepšinio rinktinės štabe kartu su Ramūnu Butautu, Kęstučiu Kemzūra. Mantą Šernių turbūt jau galima vadinti pasvaliečiu, kadangi mūsų mieste jis jau darbuojasi nuo 2013 metų. Tačiau šį kartą su „Pieno žvaigždžių“ komandos treneriu kalbėjomės ne apie krepšinį, bet apie tai, kas, anot pašnekovo, jam padeda pabėgti nuo šios sporto šakos – aviamodelizmą.

Prieš pokalbio pradžią Mantas Šernius „Pieno žvaigždžių“ arenoje pademonstravo tik 80 gramų sveriančio, radijo bangomis valdomo lėktuvo „Arrow V.6“ kopijos galimybes. F3A klasei priklausantį lėktuvėlį jis sukonstravo pagal vieno žymiausio Lietuvos aviamodeliuotojo, pasaulio ir šalies čempiono Donato Paužuolio dizainą ir brėžinius. Praėjusiais metais su patobulintu šio lėktuvo modeliu D. Paužuolis Dubajuje vykusiose Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) pasaulio oro žaidynėse iškovojo pirmąją vietą.

Aviamodelius valdantis asmuo vadinamas pilotu, tad toliau retkarčiais ir į mūsų pašnekovą taip ir kreipsimės. M. Šernius pasakodamas apie aviamodelius, paaiškino, kad iš polistirolo pagamintos ultralengvos lėktuvo kopijos gali skristi tik uždarose patalpose, nes lauke vos keliasdešimt gramų sveriančius modelius paprasčiausiai apverstų ir nestipraus vėjo gūsis. Per varžybas uždarose patalpose lengvais modeliais grakščios figūros paprastai atliekamos skambant muzikai.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2016-04-02 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.