Gandro gyvybė neverta pareigūnų pastangų

20150821_184221
Joniškėlietis Audronis Mainionis šalia išgelbėto gandriuko

Prieš gerą savaitę joniškėliečiai neramiai stebėjo širdį veriančią paukščio agoniją. Pavakarėje, Pirties gatvės gyventojai pastebėjo, kad ant elektros tiekimo stulpo įrengto gandralizdžio krašto žemyn galva kabo jaunas gandriukas. Lizdo žabuose įstrigusi koja neleido paukščiui pakilti ir jis bejėgiškai geso žmonių akyse.

Nežinodami ką daryti, susirūpinę gyventojai paskambino informaciniu numeriu 118. Juos sujungė su Kaune įsikūrusia Gyvūnų globėjų asociacija. Šios atstovai pažadėjo atvažiuoti ir padėti… pirmadienį. Paprieštaravus, kad gyvūnas neišgyvens (visa istorija vyko ketvirtadienį), gyvosios gamtos globėjai pasiūlė kreiptis į elektrą tiekiančią įmonę, kad jos specialistai įliptų į stulpą ir išgelbėtų nelaimėlį. Kol susirinkusieji laukė elektrikų, į paukščio gelbėjimo operaciją įsijungė apylinkių seniūnas Sigitas Ilgutis. Jis paskambino bendruoju pagalbos numeriu 112. Specialistas kitame telefono laido gale pažadėjo susisiekti su reikiamais specialistais ir išspręsti problemą. Po kurio laiko seniūnui paskambino budintis Aplinkos apsaugos ministerijos tarnautojas, išsiaiškino situaciją ir pažadėjo, jog apie įvykį informuos ugniagesius.

Kol vyko telefoniniai pokalbiai – atvyko budinti elektrikų brigada. Nustatė, kad elektros linija nepažeista ir, pareiškę, kad gandrų gelbėjimas nėra jų darbas, išvažiavo savais reikalais.

Ugniagesių vis nebuvo, o vargšas gandriukas kuo toliau, tuo labiau silpo. Skambutis į Panevėžio gyvūnų globos draugiją nepaguodė – jiems uždrausta priglausti laukinius gyvūnus. Tuo užsiima valstybinį konkursą laimėjusi Gyvūnų globėjų asociacija.

Situaciją netikėtai išsisprendė pati. Vargšą paukštelį pastebėjo pro šalį einantis joniškėlietis Audronis Mainionis. Vyras iš namų atsinešė į stulpus lipti skirtas kabes ir niekieno neprašomas išgelbėjo nelaimingą gyvūną. Gandrą globoti pasiėmė jauna šeima. Viskam pasibaigus, maždaug po dviejų valandų, seniūnas sulaukė skambučio iš ugniagesių, su klausimu: „Kur tas jūsų gandras?“

Viktoras STANISLOVAITIS

Visą straipsnį skaitykite 2015-09-01 „Darbe“.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.