Bendruomenės vairą patikėjo jaunimui

daujenu (5)
Po talkos miestelio parke

 

Daujėnų krašto bendruomenės valdyba pagal savo amžiaus vidurkį, ko gero, pati jauniausia rajone: į ją išrinktiems žmonėms – nuo dvidešimties iki keturiasdešimties metų. O šios bendruomenės pirmininkė 28- erių Inga Grigelionienė – viena jauniausių tarp bendruomenių vadovų. Vos prieš kelis mėnesius išrinkta nauja Daujėnų bendruomenės valdyba susibūrė į darnią komandą ir visais būdais stengiasi išjudinti iki tol snūduriavusios visuomeninės organizacijos veiklą. Apie tai šiandien kalbamės su bendruomenės pirmininke Inga Grigelioniene.

Sugrįžo gimtinėn

Energingai, vietoje nenustygstančiai moteriai patikėtos ir Daujėnų seniūnaitės pareigos. Daujėniečiai turėjo nemažai progų įsitikinti, jog jų seniūnaitė yra puiki tarpininkė tarp miestelio gyventojų ir seniūnijos. Todėl, kai atėjo metas rinkti naują bendruomenės vadovę, šias pareigas patikėjo ne kam kitam, o savo seniūnaitei Ingai.

Inga Grigelionienė gimė ir užaugo Daujėnuose. Čia ir dabar gyvena jos tėveliai bei jauniausia sesė. Kita sesuo, sukūrusi savo šeimą, apsistojo irgi netoliese – Panevėžyje.

Nuo pat vaikystės Inga buvo tarsi gyvasis sidabras. Jei mokykloje reikėdavo suorganizuoti renginį, jinai pasisiūlydavo pati pirmoji. Penkerius metus ją rinko klasės seniūne. Žaidė Daujėnų mokyklos krepšinio, tinklinio, stalo teniso komandose, su kuriomis pasiekta nemažai pergalių. Brandos atestatą Inga gavo Pasvalio Petro Vileišio gimnazijoje. Šiaurės Lietuvos kolegijoje studijavo teisę, po to Vilniaus Mykolo Romerio universitete įgijo teisės bakalauro laipsnį. Po studijų ieškodama darbo, gyvenimo aprašymą nusiuntė ir į kaimyniniame Pakruojo rajone įsikūrusią akcinę bendrovę „Dolomitas“. Ten ją pakvietė pokalbio ir netrukus Inga tapo šios bendrovės teisininke. Jau įsidarbinusi sužinojo, jog „Dolomito“ generalinis direktorius yra taip pat pasvalietis – Tetirvinuose gyvenantis Antanas Bartulis.

– „Dolomite“ dirbu jau šešti metai, ten – mano gyvenimo universitetas. Baigus studijas trūko praktikos, bet kolegos labai geranoriškai dalijosi savo patirtimi, padėjo man augti kaip specialistei. Ne kartą įsitikinau, kad bet kurioje veikloje yra daugybė galimybių realizuoti savo gebėjimus, tik reikia noro tomis galimybėmis pasinaudoti, – teigia Inga Grigelionienė.

Pradėjusi dirbti „Dolomito“ įmonėje, Inga kurį laiką gyveno Pakruojo, Panevėžio miestuose. Kai ištekėjo už daujėniečio Roberto, jauna šeima prieš dvejus metus grįžo į savo gimtinę. Robertas taip pat darbuojasi „Dolomite“. Daujėnuose Grigelioniai turi nuosavą namą. Graži sodybos aplinka, gėlynai ir žolynai – dar vienas Ingos pomėgis, kuris taip pat atima nemažai laiko.

O kur dar kelionės, knygos, sportas – dviračiai, tinklinis, aerobika. Inga organizuoja ne tik bendruomenės šventes ar kitus renginius, bet ir draugų vestuves, gimtadienius.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-06-23 „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.