Rinkimų išvakarėse savivaldos skonį išbandys jaunimas

Dauguma prieš ketverius metus Pasvalio krašte vykusios Jaunimo savivaldos dienos dalyvių dabar jau studentai ar kitą savarankiško gyvenimo kelią pradėję žmonės.
Dauguma prieš ketverius metus Pasvalio krašte vykusios Jaunimo savivaldos dienos dalyvių dabar jau studentai ar kitą savarankiško gyvenimo kelią pradėję žmonės.

Po poros savaičių, vasario 11-ąją, mūsų rajone visą valdžią pusdieniui perims moksleiviai. Ir ne tik Savivaldybės administracijoje bei jos skyriuose, bet ir seniūnijose, Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje, Kultūros centre, Krašto muziejuje, Švietimo pagalbos tarnyboje.
Tądien Pasvalio krašte vyks gražia tradicija tapusi Jaunimo savivaldos diena, sulaukusi plataus atgarsio visoje šalyje.
Iš ryto moksleiviai susitiks su laikinais jų patarėjais tapusiais Savivaldybės ir jos skyrių, kultūros įstaigų vadovais, o tie, kurie dirbs seniūnijose – su seniūnais. Šie trumpai pristatys savo darbo valdas ir aktualijas, kurioms tenka skirti daugiausia dėmesio. Po pusdienio darbo jiems patikėtose pareigose, susitikimų su gyventojais, apsilankymų įvairiose įstaigose, visi Savivaldos dienos dalyviai rinksis į Savivaldybės salę, kur dalinsis įspūdžiais, aptars nuveiktus darbus. Kalbėsis ir apie tai, ką sužinojo naujo ir netikėto, diskutuos, ar tai gali praversti ateityje renkantis profesiją.
Nors iki tikrųjų savivaldos rinkimų, kuriuose savivaldybių merai pirmą kartą bus renkami tiesiogiai, dar daugiau kaip mėnuo, rajono jaunimas jau turi išrinkęs ir savo merą ir vicemerą, ir net atstovą į šalies Parlamentą.
Seimo nario Antano Matulo vietą jo priimamajame laikinai užims Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos moksleivis Paulius Bukelis. Rajono mero kėdę išbandys tos pačios gimnazijos atstovas Simonas Petkevičius, jo pavaduotoja taps Anželika Legytė iš Pajiešmenių pagrindinės mokyklos. Administracijos direktoriaus pareigos patikėtos Pumpėnų gimnazijos moksleiviui Lukui Norvilui, jo pavaduotoja dirbs Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos atstovė Jomantė Eržikevičiūtė. Šios gimnazijos moksleivis Alvydas Anilionis susipažins su Savivaldybės kontrolieriaus pareigomis.

Zina MAGELINSKIENĖ

Visą straipsnį skaitykite 2015-01-27 „Darbe“.

 

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.