Apie infekcinių ligų grėsmę kalbėjo prancūziškai

2
Profesorius Alvydas Laiškonis (kairėje) su LSMU vidurinės mokyklos direktoriumi A. Bučniu ir moksleivėmis. Vido DULKĖS nuotrauka.

Rugsėjo pabaigoje Pasvalio krašto muziejuje vykusioje tarptautinėje medikų frankofonų mokslinėje-prak-tinėje konferencijoje „Ar egzistuoja infekcinių ligų grėsmė šiuolaikinėje visuomenėje?“ dažniausiai skambėjo prisiekusio prancūzų kalbos mylėtojo, mūsų kraštiečio, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto habilituoto daktaro, profesoriaus Alvydo Laiškonio pavardė. Primename, kad profesoriaus pastangomis, atkūrus Lietuvos Nepriklausomybę, iš Prancūzijos asociacijos „Farmacininkai be sienų“ vaistų siuntos net apie du dešimtmečius pasiekdavo ir mūsų ligoninę. Garsaus kraštiečio dėka rajonas užmezgė draugystės ryšius su Prancūzijos Lieveno savivaldybe.
Konferencijos pradžioje skambėjo tradicinės sveikinimo kalbos. Muziejaus direktorė Vitutė Pavilionienė pasidžiaugė, kad tarptautinė konferencija vyksta šioje kultūros įstaigoje. Seimo narys, Sveikatos reikalų komiteto pirmininkės pavaduotojas Antanas Matulas išsamiai nušvietė dabartinę sveikatos apsaugos padėtį Lietuvoje. Į renginį atvykęs Prancūzijos ambasados Lietuvoje patarėjas bendradarbiavimo ir kultūros klausimais M. Frederic Bellido papasakojo apie sveikatos apsaugos politikos peripetijas jo tėvynėje. Iš svečio kalbos susidarė įspūdis, kad abiejose šalyse problema vienoda – provincijos ligoninėse trūksta gydytojų. „Kas turi daug pinigų, sulaukia greito vizito pas gydytoją. Apskritai dabar Prancūzija išgyvena didelę krizę, tad bene labiausiai nukenčia švietimas ir sveikatos apsauga“, – kalbėjo diplomatas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

Visą straipsnį skaitykite 2014-10-09  „Darbe“

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.