Pušalote atidaroma muzikos erdvė

Mokytoja Sonata Tamašauskaitė-Petkienė su būsima mokine Adele Ališauskaite. Asmeninio albumo nuotr.

Pušaloto seniūnijos pastate įsikūrė Pasvalio muzikos mokyklos muzikos erdvė, nuo spalio pirmosios pakviesianti į pirmąsias pamokas. Kiekvienais metais mokykla kuria naujas mokymo programas ir ieško galimybių, kad kelias į muzikos pasaulį kiekvienam žmogui būtų kuo paprastesnis.

Plėsti savo veiklas į atokesnes krašto vietoves Pasvalio muzikos mokykla planuoja jau seniai, netrūksta norinčių išmokti muzikos bei kitų menų, tačiau planai jau daugelį metų lieka tik svajonėmis, nes rajone ypač trūksta muzikos mokytojų. 

Pušaloto kraštui pasisekė, kadangi iš Vilniaus pas savo garbaus amžiaus tėtį gyventi atvyko muzikos pedagogė, kompozitorė Sonata Tamašauskaitė-Petkienė. Pasvalio muzikos mokyklos direktorė Bronislava Mainonienė pasidžiaugė, jog įstaigai pagaliau pavyko praplėsti savo veiklas ir peržengti Pasvalio ribas.

„Ilgametę patirtį turinti mokytoja dirbo Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje bei kitose privačiose mokyklose Vilniuje. Pernai metų rudenį ji užsuko į Pasvalio muzikos mokyklą pasiteirauti, ar neatsirastų norinčių muzikos mokytis Pušalote. Pasiekti atokesnes krašto vietoves norėjome jau seniai, todėl ši iniciatyva mus ypač nudžiugino. Pušaloto seniūnija geranoriškai surado patalpas ir pasirūpino jų remontu. Mums belieka sulaukti mokinių, ypač tų, kuriems yra sudėtinga atvykti į muzikos mokyklą Pasvalyje. Naujoje muzikos erdvėje planuojamos individualios fortepijono, dainavimo pamokos vaikams, jaunimui ir suaugusiems. 5–6 metų amžiaus vaikučius kviečiame į ankstyvojo muzikinio ugdymo grupę. Visi užsiėmimai vyks po pietų“, – pasakojo muzikos mokyklos direktorė Bronislava Mainonienė. 

Priimami prašymai į muzikos pamokas Pušalote. Asmeninio albumo nuotr.

Joniškėlio miesto seniūnas, laikinai einantis Pušaloto seniūno pareigas Donatas Dilys taip pat džiaugiasi nauja kaimynyste. 

„Muzikos mokyklai ieškant patalpų muzikos erdvei, pasiūlėme mūsų sporto salytę seniūnijos pastate, kadangi sporto entuziastų sulaukdavome retai, dažniausiai ji būdavo tuščia ir nenaudojama. Pušaloto bendruomenei sutikus čia įrengti muzikos erdvę, prasidėjo remonto darbai. Muzikos mokykla aprūpino visomis remontui reikalingomis medžiagomis, o mūsų darbuotojų dėka per porą mėnesių buvo atliktas remontas. Išdažėme lubas, grindis, sutvarkėme elektros instaliaciją. Tikimės, kad šios patalpos dabar nebebus tuščios ir efektyviai tarnaus vietos bendruomenei“, – pasakojo seniūnas Donatas Dilys. 

Nuo rugsėjo Pasvalio muzikos mokykloje mokslus pradėjo virš trijų šimtų mokinių, sulaukta net 69 naujų. Menais domisi ir suaugusieji. Suaugusiųjų dailės ugdymo programoje tapybos pamokas lanko 9, o muzikinio ugdymo – 10 mokinių. Šiemet mokykloje iš viso yra 13 ugdymo programų, trys naujos, kitais metais planuojama suaugusius pakviesti į keramikos užsiėmimus. 

Muzikos mokykla, šiemet pasitinkanti savo 65-metį, gruodžio pradžioje švenčiant Pasvalio miesto gimtadienį planuoja miestui ir jo žmonėms padovanoti šiuo metu statomą miuziklą.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.