Pasvalio knygynui pagalbos ranką ištiesė būrys jo bičiulių

Vasaros skaitinių įsigijo jaunasis skaitytojas Pranas, atostogauti pas močiutę sugrįžęs iš Norvegijos. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Pravėrus knygyno duris, pasitinka naujų, dar neskaitytų knygų kvapas ir besišypsančios knygų damos – knygyno darbuotojos, svetingai priimančios kiekvieną užsukusį, nesvarbu, ar knygos, ar pieštuko nusipirkti, o gal tik pasidairyti atėjusį. Knygynas – tai ne tik knygos, bet ir vieta šiltiems susitikimams, jaukiems renginiams.

Čia daug šviesos, bet kartais ji truputį prigęsta. Neseniai knygyno feisbuko paskyroje pasirodė pagalbos prašymas: 

– Atrodė, jau ramu ir matosi ryški šviesa tunelio gale. Bet… Nutiko gyvenimas ir per vieną naktį daug kas pasikeitė. Mums iki antradienio reikia surinkti 1 600 eurų… Jei prekyba gera, tai nėra baisi užduotis. Tad labai prašau, padarykime kartu, kad prekyba būtų gera ir ta šviesa išliktų! Ačiū, jei užsuksite pas mus. 

Pasvalio knygyne – ne vien knygos, galima įsigyti įvairių, išskirtinių prekių ir jaukių smulkmenų namams. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Nuo pagalbos prašymo iki skolos sumokėjimo buvo likę dvi ne visos darbo dienos. Ką tik iš atostogų grįžusi Pasvalio knygyno direktorė Inga Krapavickienė prisipažino – jos buvo įtemptos. 

– Visiems knygynams gegužės ir birželio mėnesiai yra labai sunkūs. Ateina mokslo metų pabaiga, mokyklos ištuštėja. Prasideda atostogų sezonas, sumažėja pirkėjų, atostogautojai pas mus nebeužsuka… Sumažėjus perkamumui, knygyno situacija tampa sunki ir sudėtinga. Atsiradus netikėtai skolai, turėjome ją padengti vos per kelias dienas. Nebeliko kitų išeičių, kaip tik parašyti į knygyno feisbuko paskyrą ir kreiptis į visuomenę pagalbos. Aš dar kartą susižavėjau Pasvalio krašto bendruomene, žmonės sureagavo žaibiškai. Vos tik pasirodžius minėtam tekstui, mus užplūdę lankytojai su šypsena veide teigė: „Mes atėjome išgelbėti knygyno!“ Tai buvo neįtikėtina. Jie pirko knygas, suvenyrus, teiravosi pratybų sąsiuvinių vaikų mokslo metams. Kadangi dar vidurvasaris, visų jų komplektų neturime, todėl kai kurie įsigijo dovanų čekius, kuriuos vėliau pasikeis į pratybų sąsiuvinius. Mūsų prekyba per šias kelias dienas padvigubėjo, žmonės atvažiavo net iš Panevėžio ar Biržų, neturėdami jokių sąsajų nei su Pasvaliu, nei su knygynu. Mums svarbus kiekvienas knygyne išleistas euras. Manau, jog turėtume palaikyti bet kurį vietinį verslą ir kiekvieną kartą man skauda širdį, kai viena ar kita įstaiga bankrutuoja ir užsidaro. Minėtą sumą surinkome per vieną darbo dieną ir knygyną smaugusią skolą sumokėjome. Noriu pasidžiaugti ir padėkoti kiekvienam mus aplankiusiam pirkėjui, – susiklosčiusia netikėta situacija pasidalino Pasvalio knygyno direktorė Inga Krapavickienė. 

Knygyno direktorė Inga Krapavickienė džiaugiasi neabejinga Pasvalio bendruomene. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Mes visi galime padaryti gerą darbą ir tapti akimirkos riteriais. Tokios situacijos įrodo žmonių neabejingumą miestui, kuriame jie gyvena. Kaip atrodytų Pasvalys, jeigu jame nebūtų knygyno? Tos šviesos liktų gerokai mažiau… Išsisprendus problemai, knygynas grįžo prie įprasto gyvenimo ir savo paskyroje dėkoja padėjusiems geradariams: 

– Ačiū! Kiekvienam, kuris užsuka pas mus, kiekvienam, kuris padrąsina, kuris dalinasi geromis emocijomis, mus palaiko, rūpinasi ir saugo, negaili gero žodžio! Žmonės ir bendruomenė – tai didžiulė jėga, kurią privalome vertinti ir suprasti, kad visi esame labai svarbūs! 

Pasvalio knygyne galima įsigyti ne tik knygų, bet ir įvairių, išskirtinių prekių, jaukių smulkmenų namams. Prekiaujama originaliais porceliano puodeliais, suvenyrais, proginiais atvirukais, užrašų knygelėmis ir kitomis, išskirtinio dizaino kanceliarinėmis, galanterijos bei mokyklinėmis prekėmis. Didžiulis pasirinkimas įvairių namų ir automobilių kvapų, žvakių, padėklų, smilkalų, yra rinkinių mėgstantiems keliauti, galima įsigyti dovanų čekių.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.