Geros žinios vairuotojams, pėstiesiems ir dviratininkams

Rengiamas mašinų stovėjimo aikštelės pagrindas. A. GARASTAITĖS nuotr.

Pasvalio miesto centre, – vidiniame kieme prie brolių Želvių kavinės „Arka“, picerijos ir vadinamojo senojo buitinio trijų aukštų pastato, kur įsikūrusios kelios parduotuvės ir įstaigos, tarp jų – ir „Darbo“ redakcija, – jau kuris laikas dūzgia UAB „Pasvalio melioracija“ technika, triūsia darbininkai. Apie šios, raudonuoti vertusios miesto viešosios erdvės ilgai lauktą remontą „Darbe“ užsiminėme rudenį, kai dar nebuvo aiškus darbų rangovas.

Techninę priežiūrą atliekantis Savivaldybės administracijos Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas Raimondas Endziulaitis minėjo, kad visi projekte numatyti darbai atliekami tam tikrais etapais. Po viešųjų pirkimų procedūros paaiškėjus, kad 1 631 kv. m apimančios mašinų stovėjimo aikštelės rekonstrukcija patikėta „Pasvalio melioracijai“, lapkričio pradžioje buvo pakeisti lietaus kanalizacijos tinklai. Dabar rengiamas mašinų stovėjimo aikštelės pagrindas – vežamas smėlis, skalda, klojami apšvietimo tinklai. 

Visa automobilių stovėjimo aikštelė bus grįsta pilkos spalvos betoninėmis trinkelėmis. Rodydamas projektą R. Endziulaitis sakė, kad aikštelėje numatytos 42 mašinų stovėjimo vietos, iš jų kelios – neįgaliesiems.

Automobilių stovėjimo aikštelės modernizavimo projektas įgyvendinamas Savivaldybės biudžeto lėšomis. Tam skirta 273 tūkst. eurų. Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas R. Endziulaitis viliasi, kad visi projekte numatyti darbai bus baigti šį rudenį. 

Dar beveik kilometras pėsčiųjų ir dviračių tako 

Iš Pasvalio miesto Panevėžio gatvės į Talačkonius ir atgal šiemet galės saugiai keliauti dviratininkai ir pėstieji. Tarp jau anksčiau įrengtų pėsčiųjų ir dviračių takų, nuo Panevėžio ir Kantariškių gatvių sankryžos parko link žiojėjusi 944 metrų atkarpa bus padengta dviejų metrų pločio asfaltuota danga. 

Vietinio ūkio ir plėtros skyriaus vyriausiasis specialistas Raimondas Endziulaitis informavo, kad spalio mėnesį pradėtus darbus tęsia AB „Kelių priežiūra“ darbininkai. Beveik kilometro ilgio pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimas finansuojamas Kelių priežiūros ir plėtros programai skirtomis lėšomis. Naujas pėsčiųjų ir dviračių takas ir jo apšvietimo įrengimas atsies apie 120 tūkst. Eur. Pagal sutartį visi darbai turėtų būti baigti per 11 mėnesių – iki rugpjūčio. Tikimasi, kad kelininkai savo įsipareigojimus įvykdys anksčiau minėto termino.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.