Pušaloto miestelyje „išdygo“ modulinis namelis

Labdaringa veikla užsiimanti pušalotietė Roma Matuzienė džiaugėsi išsipildžiusia svajone. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Prieš kurį laiką Pušalote, Joniškėlio gatvėje, atsirado mums kol kas neįprastas modulinis namelis. Prieš naują statinį įrengtas stendas byloja, kad tai vykdomo projekto „Socialinių paslaugų plėtra“ vienas iš rezultatų. Projektas finansuojamas šalies biudžeto ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis.

Tai, kad Pušalotas garsėja socialines paslaugas teikiančiomis organizacijomis ir savanoryste, jau ne kartą rašėme ir „Darbe“. Vienas iš šio judėjimo iniciatorių buvo šviesaus atminimo verslininkas, viešosios įstaigos (VšĮ) „Savi žmonės“ vadovas, buvęs Pušaloto bendruomenės pirmininkas Alvidas Kumpauskas. Po jo mirties organizacijos vairą perėmė Kaune gyvenantis sūnus Paulius Kumpauskas.

Naujo statinio viduje. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Kalbant apie savanorystę ir pagalbą skurstantiems žmonėms, būtina paminėti A. Kumpausko bendražygės pušalotietės Romos Matuzienės pavardę. Veikli moteris pirmininkauja socialine labdaringa veikla užsiimančiai VšĮ „Paslaugos žmonėms“. Tad abi viešosios įstaigos faktiškai užsiima ta pačia veikla ir dirba kartu.

R. Matuzienę užvakar sutikome moduliniame namelyje. Pirmiausia ji pasidžiaugė, kad pagaliau išsipildė ilgai puoselėta svajonė turėti savo patalpas. Kartu apgailestavo, kad įkurtuvių nesulaukė projekto vadovas A. Kumpauskas.

R. Matuzienė pasakojo, kad moduliniame namelyje įsikurs minėtų viešųjų įstaigų biuras, taip pat jame lankysis savanoriška labdaringa veikla užsiimantys pušalotiečiai. Po Velykų, nuo balandžio 11 d., moduliniame namelyje kiekvieną antradienį bus ruošiami maisto paketai nepasiturintiems Pušaloto seniūnijos žmonėms ir keliems skurstantiems Joniškėlio gyventojams. Iki šiol šis darbas buvo atliekamas Pušaloto parapijai priklausančioje buvusioje klebonijoje.

Vaizdas į tvenkinį pro modulinio namelio langus. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Abiejų VšĮ „Savi žmonės“ ir „Paslaugos žmonėms“ savanoriai maisto produktais aprūpina per 80 gyventojų. R. Matuzienė minėjo, kad labdaringa veikla užsiima nuolatiniai ir laikini savanoriai. Pašnekovė pasidžiaugė komandos branduoliu: tai – Genovaitė Kriaučiūnienė, Vida Balčienė, Gitana Pranskūnienė, Veronika Butkienė, Emilija Jodinskienė, Virginija Mileikienė.

„Galvojame ir apie kitas veiklas. Manau, kad per anksti viešinti, nes jos – dar svajonės. Kada bus įgyvendintos, būtinai pakviesime žurnalistus“, – kalbėjo pušalotietė. Ji papasakojo, kad pirmiausia „Savi žmonės“ iš privataus asmens įsigijo maždaug 40 arų žemės sklypą su tvenkiniu. Ši vieta R. Matuzienei yra asmeniškai brangi, nes joje kadaise buvo įsikūrusi tuomečio Pušaloto kolūkio lentpjūvė, kurioje staliumi dirbo jos tėtis Vytautas Žygas.

Šalia modulinio namelio tyvuliuoja tvenkinys. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Keliasdešimt tūkstančių eurų kainuojantis užsienietiškas modulinis namelis pastatytas ant iš anksto sukaltų polių. Statinys apšiltintas, sanitarinis mazgas prijungtas prie miestelio nuotekų tinklų, įvestas vanduo. Viduje yra elektrinė viryklė, kondicionierius.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.