Šilumos siurbliai – galimybė gyventi ekologiškiau, ekonomiškiau ir saugiau

Rūpintis namų šildymo galimybėmis reikia visus metus, ne tik tada, kai ateina vėsusis metų laikas. Paprasčiausiai niekada nėra per vėlu įsigyti šilumos išgavimo įrangas, kurios padeda namuose visada jaustis puikiai, išvengti peršalimo ligų. 

Viena dažniausiai minimų įrangų yra šilumos siurbliai, kurie gali būti naudojami ne tik kaip oro šildymo, tačiau taip pat ir vėsinimo priemonė.

Galima įsigyti pigiau

Rinkoje siūlomi šilumos siurbliai džiugina ne tik inovatyvumu, tačiau ir gera kaina. Tai yra investicija, kuri tarnauja labai ilgai, tad renkantis reikia kuo daugiau dėmesio skirti kokybei, pirkti iš patikimų prekybininkų, kurie teikia garantijas.

Įsigyti įrangas pigiau galima juos perkant per akcijas arba pasinaudojus APVA parama, kuri suteikia galimybę susigrąžinti net iki 50-ies procentų patirtų išlaidų. Paramos tikslas yra skatinti Lietuvos piliečius gyventi ekologiškiau ir senus, kieto kuro katilus keisti į inovatyvias įrangas, kurios greta tvarumo taip pat džiugina ir ekonomija, galiausiai, saugumu. Deja, kiekvienais metais žiemos periodu kyla daug gaisrų, kurie nusineša ir žmonių gyvybes. Tuo tarpu šilumos siurbliai yra visiškai saugi, daugeliui prieinama ir tikrai dėmesio verta alternatyva.

Jeigu norite daugiau sužinoti apie dotacijas – siūlome skaityti čia: https://www.specdarbai.lt/parama-silumos-siurbliams-siems-metams-skirta-net-25-mln-euru/. Svarbiausia yra domėtis terminais, kad laiku pateiktumėte paraišką.

Svarbu tinkama įranga

Renkantis šilumos siurblius visada siūlome tartis su specialistais, kurie prekiauja įranga, kadangi tuomet paieškos truks kur kas trumpiau ir būsite ramus, kad radote tai, kas geriausiai tinka ne tik Jums, tačiau ir Jūsų namams.

Pirmiausia siūlome susipažinti su šilumos siurblių tipais. Dažniausiai pasirenkami oras-oras arba oras-vanduo. Abi sistemos yra tinkamos tiek naujos, tiek senos statybos namuose. Dažniausiai siurbliai oras-oras yra labiausiai rekomenduojami namuose, kurie yra iki 100 kvadratinių metrų, o oras-vanduo puikiai tinka ir kur kas erdvesniuose namuose. Taip pat renkantis svarbu įvertinti galingumą, tai yra, kad įranga būtų užtektinai efektyvi aptarnauti tam tikro dydžio patalpas. Galiausiai, domėkitės gamintojais apie kuriuos galima ieškoti kitų žmonių paliktų komentarų. Kuo daugiau nuomonių – tuo bus paprasčiau rasti tai, ko Jums reikia. Svarbiausia, kas Jums tarnaus daug metų, tad renkantis preciziškumas yra labai svarbus.

Perkama internetu

Domintis APVA parama – siūlome skaityti keliamus reikalavimus internete, kadangi tai bene pats geriausias būdas susipažinti su sąlygomis ir nuspręsti – ar Jūsų galimybės gauti paramą yra įmanomos. Taip pat įvertinus, jeigu dar neturite siurblio, jo irgi verta ieškoti naudojantis virtualiais kanalais. Ir dėl to, kad taip galima sutaupyti daug laiko, ir dėl to, kad minimos konsultacijos apie įrangas dažnai teikiamos internetu.

Perkant internetu svarbiausia yra pasidomėti legalumu. Taigi, būtinai tarkitės su tais, kurie siūlo įrangas legaliai, žinoma, įsiskaitykite į garantinio aptarnavimo sąlygas. Taip pat detaliau įvertinkite ir ar yra siūlomos montavimo paslaugos. Visada yra paprasčiau samdyti vieną atestuotą įmonę, kuri ir padeda rasti tinkamiausią įrangą ir atlieka montavimo darbus, galiausiai, viskam suteikia garantijas. Būsite ramesnis, kad viskas – kaip reikia.

Taip pat nepamirškite, kad perkant internetu galima pamatyti akcijas. Net ir perkant akcijinius siurblius vis tiek galima pretenduoti į APVA paramą. Jos metu galima gauti iki pusės įrangos sumos (2022-ais metais maksimalus dotacijos dydis 1 namų ūkiui buvo 14 500 eur).

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.