Naktis darželyje

Yra daug kelių, kaip užauginti atsakingą asmenybę. Vienas jų – glaudus tėvų ir pedagogų ryšys. Mažyliai, stebėdami, kaip pagarbiai ir nuoširdžiai auklėtojos bendrauja su jų šeimos nariais, ima suprasti, kad namai ir ikimokyklinė ugdymo įstaiga yra susijusios.

Pasvalio lopšelio-darželio „Liepaitė“ pedagogės R. Milašienė, M. Parlamis, A. Valiukaitė ir G. Grigalionienė sumanė pakviesti „Bitučių“ grupės tėvelius ir vaikus kartu praleisti vakarą darželyje. 

Kaip iš tiesų darželis atrodo naktį, jau seniai kėlė vaikų susidomėjimą, tad „Naktis darželyje“ praūžė akimirksniu. 

Vos įžengusius į grupę tėvelius vaikai pakvietė kartu ant stiklinių molbertų nupiešti piešinį „Dovana Lietuvai“, skirtą Lietuvos Nepriklausomybės dienai paminėti. Bendram darbui vadovavo dailės mokytoja A. Valiukaitė. 

Daug juoko ir smagių emocijų suteikė sporto varžybos. Kas gali būti smagiau nei varžytis linksmosiose estafetėse dėvint tėvų iš vienkartinių stiklinių pagamintus akinius, žaisti krepšinį mūvint bokso pirštines ar gainioti kamuolį mažojo futboliuko turnyre! Smagu buvo stebėti, kaip mamos iš baseino traukia kamuoliukus, o vaikai juos rūšiuoja pagal vėliavos spalvas.

Kai vaikštai tamsoje po įprastas erdves, pasišviesdamas prožektoriumi ir ieškai paslėptų staigmenų – pasijunti tikru lobių ieškotoju! Sporto salėje rastas žemėlapis nuvedė vaikus į muzikos salę, kurioje laukė saldumynai. Po jų – diskoteka su įspūdingais šviesos efektais. 

O štai „Gyvajame kampelyje“ paslėptas medaus statinaites saugojo papūgos, amadinai, gyvalazdės, jūrų kiaulytės, sraigės, žuvytės ir žiurkėnai! 

Grįžusių į grupę naktinėtojų laukė mokytojos R. Milašienės iškeptas kosminio dydžio tortas. 

Tėveliai taip pat paruošė staigmeną – kalną gardžių picų, kuriomis pakvipo visas darželis. Pasistiprinus – naktinis filmo seansas su spragėsiais ir sultimis. 

Išvykdami iš darželio tėvai su vaikučiais turėjo galimybę įsiamžinti prie fotosienelės „Aš naktyje“. 

Džiaugiamės, kad vis dažniau tėvai prisideda prie ugdomųjų veiklų ne kaip stebėtojai, o kaip dalyviai.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.