Ugniagesiai skubėjo į senelių namus

Kažkada preciziškai tvarkinga skalbykla – neatpažįstama. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Trečiadienio rytą Joniškėlio gatve į darbą važiuojantys žmonės su nerimu stebėjo, kaip į Pasvalio socialinių paslaugų centrą viena po kitos suko ugniagesių mašinos.

Apie tai, kad iš įstaigos kieme esančio pastato rūksta dūmai, bendruoju pagalbos numeriu buvo pranešta 7 val. 38 min. Senelių namai – padidinto saugumo objektas, tad pagal instrukcijas buvo išsiųsta dešimt Pasvalio ir Panevėžio rajono ugniagesių ekipažų. Tiesa, paaiškėjus, jog žmonėms pavojus negresia, didžioji dalis buvo atšaukta. 

Pro skalbyklos patalpas rūkstančius dūmus pastebėjo ir ugniagesius iškvietė rytą į darbą atvykę socialinių paslaugų centro darbuotojai. Autoriaus nuotr.

Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, jog atvira liepsna niekas nedega, tik kažkas labai stipriai smilksta skalbyklos patalpose. Išnešus sudegusį stalą, keletą apdegusių skalbinių, 7 val. 50 min. gaisras buvo lokalizuotas, o 8 val. 02 min. – likviduotas. 

Ugniagesiai įtaria, jog gaisrą sukėlė elektros instaliacijos gedimas. Minėti daiktai (stalas, skalbiniai) kurį laiką degė atvira liepsna, po to kelias valandas smarkiai smilko.

Apie Pasvalio socialinių paslaugų centro skalbyklą ir čia dirbančius žmones „Darbas“ rašė ne kartą, tad vakar per pietus užsukus apžiūrėti gaisro nuostolių, vaizdas sukrėtė. 

Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Sienos, lubos, langai, grindys padengti storu suodžių sluoksniu. Po juoda mase – tvarkingai lentynose sukrauti skalbiniai. 

Plastikinės lentelės, kuriomis iškaltos patalpos, – susilanksčiusios ir apsilydžiusios. Skalbyklos centre – naujausias socialinių paslaugų centro pirkinys – moderni pramoninė džiovykla, – kaip ir viskas aplinkui, skendi juoduose suodžiuose. 

Suodžiuose skendintys skalbiniai. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

– Tikėkimės, jog ugnis nepakenkė mechanizmams ir džiovykla veiks, – liūdnai atsiduso mus lydėjusi centro direktoriaus pavaduotoja socialiniams reikalams Gitana Gaidžiūnienė. – Laukia daug darbo tvarkant, vėdinant, kad vėl galėtume teikti skalbimo paslaugas.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.