Prasidėjo seniūnijų sporto žaidynės: baseine pirmavo Krinčinas

Krinčino seniūnijos plaukimo komanda. Iš kairės: Julius Povilionis (organizatorius), Matas Šibilskis, Egidijus Kavaliauskas ir Miglė Kubiliūtė. Pasvalio Sporto mokyklos nuotr.

Paskutinį sausio sekmadienį prasidėjo Pasvalio rajono seniūnijų sporto žaidynės. Pasvalio baseine startavo plaukikų komandos iš devynių kaimiškų seniūnijų. Pirmoji žaidynių dalis – estafetinio plaukimo varžybos.

Šioje rungtyje pirmąją vietą iškovojo Krinčino seniūnijos plaukikai: Miglė Kubiliūtė, Matas Šibilskis ir Egidijus Kavaliauskas. Krinčino seniūnijos sporto organizatorius – Julius Povilionis. Antri liko Joniškėlio, treti Pušaloto, ketvirti Vaškų, penkti Pasvalio apylinkių, šešti Daujėnų, septinti Namišių, aštunti Saločių, o paskutiniai šįkart – Pumpėnų seniūnijos plaukikai.

Prasidėjus šioms išskirtinėms varžyboms, kalbėjomės su Pasvalio sporto mokyklos organizatoriumi sportui, renginiams ir moksleivių žaidynėms Vidmantu Kazlausku. Seniūnijų komandos sporto žaidynėse susitinka jau maždaug penkiolika metų. Sunku ir suskaičiuoti, atrodo, jos vyko visada. V. Kazlauskas – jų pradininkas ir ilgametis organizatorius. Sporto organizatorių taip pat turi kiekviena seniūnija, jis renka komandą. Jai negalioja amžiaus ar kiti cenzai – laukiami ir jauni, ir veteranai, mėgstantys sportuoti. Svarbu, kad būtų gyvenę ar gyventų toje seniūnijoje. Tai – graži proga studentams, išeiviams bent vienoms varžyboms prisidėti prie gimtojo krašto gyvenimo. 

Pasvalio miesto šventės metu tradiciškai apdovanojamos daugiausia taškų surinkusios seniūnijų komandos. O rudenį vyksta finalinės seniūnijų varžybos – varžosi geriausiai per metus pasirodžiusios komandos iš visos Lietuvos. „Būna darbymetis, sunku ką nors išvežti“, – praktiškai pastebi V. Kazlauskas. Bet azartas dalyvauti tikrai yra – smagu varžytis už savo gimtą kaimą ir garsinti jį visame rajone ir net šalyje. 

Laukia dar septynios rungtys, vyksiančios per visus metus: šaškių, teniso, tinklinio, krepšinio, futbolo, virvės traukimo, sunkumų kilnojimo. Prie šaškių lentos sportininkai susitiks po dviejų savaičių.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.