Vasarį prasideda reguliarūs kino seansai

Kultūros centro direktorius naujojoje kino salėje. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Akylesni skaitytojai, pamatę šią antraštę, ko gero, papriekaištaus, jog jau prieš gerus metus skelbėme panašią žinią. Iš tiesų kinas naujai įrengtoje Pasvalio kultūros centro salėje jau buvo rodomas. Tiesa – atvežtine technika bei ant savadarbio ekrano.

Dabar čia sumontuota daugiau nei 60 000 eurų kainavusi filmų demonstravimo įranga, kuri leis visa esybe pasinerti į magišką kino pasaulį. 

– Pastatytas specialus, visus kino standartus atitinkantis projektorius, garsas, įdiegtos reikiamos kompiuterinės sistemos. Dėl mažų patalpų garsas gal ir neprilygs tam, koks būna didžiuosiuose kino teatruose, bet skirtumą žiūrovai tikrai pajus, – sakė Pasvalio kultūros centro direktorius Robertas Lavickas. 

Atsižvelgiant į mažesnių, kino teatrus turinčių Lietuvos miestų patirtį bei filmų platintojų rekomendacijas, filmai bus rodomi trečiadieniais ir sekmadieniais. 

– Kol kas planuojame, kad trečiadienį bus du trys, o sekmadienį – keturi seansai. Sekmadienis yra ta diena, kai paprastai bent dalis laiko skiriama šeimai, tad bus gera proga visiems apsilankyti kine. O žvelgiant į priekį, patį rodymo „tinklelį“ koreguos paklausa, – tikina R. Lavickas. 

Kultūros centro direktorius žada, kad visas šalyje pasirodysiančias premjeras tuo pat metu bus galima pamatyti ir Pasvalyje. 

Beje, galvojama ir apie kitokio kino gerbėjus. 

– Turint tokias galimybes, būtų nuodėmė neišnaudoti jų ir didžiajam kino menui. Manau, realu susitarti, kad ir kino festivalių repertuaras atsirastų mūsų mieste. Tai specifiniai filmai, bet ir jie turi savo žiūrovą. Planuose ir susitikimai su aktoriais, kino kūrėjais. Norisi, kad ši vieta būtų gyva, – sakė naujojo kino teatro veiklą kuruosianti režisierė Ramunė Uždavinienė. 

Bilietus į filmus bus galima įsigyti internetu – www.ticketmarket.lt arba Pasvalio kultūros centro kasoje. Tiesa, pastaroji sekmadieniais nedirbs, tad norintiems patekti į seansą, bilietais reikės pasirūpinti iš anksto. Tikėkimės, šis nepatogumas bus išspręstas ir viena populiariausių šiuo metu meno šakų bus patogiai prieinama visur ir visada.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.