„Nušoko“ tiesiai į pergalę

Girsūdietis Algirdas Strelčiūnas (viduryje) pasiekė Lietuvos geriausią
sezono rezultatą šuolių į tolį rungtyje.
Asmeninio albumo nuotr.

Sausio 14 dieną Liepojoje vykusios „LVS Sportland taurės“ I etapo varžybos Pasvaliui ir Lietuvai buvo sėkmingos. Pasvalio lengvosios atletikos sporto klubui „Lėvuo“ atstovaujantis girsūdietis Algirdas Strelčiūnas laimėjo šuolių į tolį rungtyje. Jis pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą – 7,37 m. Varžybose taip pat dalyvavo pasvalietis Dovydas Pinas.

Apie Algirdą rašėme praėjusių metų liepą. Iš studijų JAV vaikinas neseniai grįžo į gimtinę ir dirba treneriu Pasvalio sporto mokykloje – jį sutiksite užsukę į sporto salę. Lamaro universitete Teksaso valstijoje studijavo treniravimą ir sporto vadybą. Šie metai jam – svarstymų ir pasirinkimų laikas, kadangi sportininkas keičia universitetą. Lanksti JAV švietimo sistema leidžia laisvai pasirinkti mokymosi dalykus ir pereiti iš vienos aukštosios mokyklos į kitą. 

Algirdas ne tik treniruoja kitus, bet ir pats intensyviai ruošėsi tarptautinėms varžyboms Latvijoje. Šį laiką išnaudoja sportuodamas gimtajame mieste. 

„Lėvens“ pirmininkas yra Evaldas Žilys – treneris, su kuriuo Algirdas dirba nuo mokyklos laikų. E. Žilys pasidalijo varžybų įspūdžiais – atkreipė dėmesį į gerą kaimynų maniežą, gerai sustyguotą organizaciją. Tik takelis įsibėgėti buvo per trumpas, bet ir prie to pasvaliečiai prisitaikė bei „parvežė“ pergalę. 

Klubas „Lėvuo“ jau ruošiasi vasarį vyksiančiam Lietuvos čempionatui. Iki jo – dar pora „treniruočių“ – Šiaulių miesto čempionatas ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės atviros varžybos.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.