Kaune vyks 2023 m. Eurolygos finalo ketverto varžybos

Eurolygos finalo ketverto varžybos vyks viename ikoniškiausių Europos krepšinio miestų – Kaune. Turnyro finalas vyks gegužės 19-21 d. Žalgirio arenoje. Tuo tarpu Berlynas oficialiai paskelbtas 2024 m. Eurolygos finalo ketverto šeimininku.

Bus septynių skirtingų kainų kategorijų bilietai, už kuriuos bus galima įsigyti vietas keturiose rungtynėse (gegužės 19 d. pusfinalio dvikovoje, rungtynėse dėl trečiosios vietos ir gegužės 21 d. čempionato dvikovoje) – nuo 56,25 EUR už rungtynes (iš viso 225 EUR) iki 128,75 EUR už rungtynes (iš viso 515 EUR), pridėjus aptarnavimo mokestį. Eurolygos klubų abonementų turėtojai, dalyvaujantys išankstinio pardavimo programoje, EuroLeagueTV abonentai galės įsigyti bilietus prieš viešą pardavimą, sausio 16-17 d., naudodami specialų kodą.

„Džiaugiamės galėdami pasveikinti Kauną įtraukdami jį į miestų, kuriuose vyks Turkish Airlines Eurolygos finalo ketverto varžybos, sąrašą“, – sakė Eurolygos krepšinio prezidentas Dejanas Bodiroga. „Vos po šešių mėnesių geriausios Europos komandos žais dėl karūnos vienos aistringiausių žiūrovų akivaizdoje, nes Lietuva yra krepšinio sinonimas.“

„Norėčiau padėkoti Kauno miestui ir Kauno Žalgiriui už atsidavimą ir susidomėjimą rengti finalo ketverto varžybas. Kartu neabejotinai padovanosime dar vieną nepamirštamą prisiminimą visiems sirgaliams“, – pridūrė D. Bodiroga.

Žalgirio arena buvo atidaryta 2011 m. FIBA EuroBasket varžyboms. Žalgirio arena – tai daugiafunkcinė uždarų patalpų arena Kauno Naujamiestyje, Lietuvoje. Arena yra Nemuno upės saloje ir yra didžiausia uždara arena Baltijos šalyse. Didžiausia galima talpa arenoje krepšinio rungtynėms – 15 450 žiūrovų, koncertams – 20 000 žiūrovų (kai scena yra arenos viduryje, ir 17 000 žiūrovų, kai scena yra arenos šone). Žalgirio arena pakeitė Kauno sporto halę kaip pagrindinę miesto areną.

„Kaunas yra vieta, kur gimė Lietuvos krepšinis, todėl buvo garbės reikalas pasirūpinti, kad Eurolygos finalo ketverto varžybos pagaliau vyktų būtent čia. Tegul tai būna didelė, graži šventė, kurią sukurs geriausi Europos klubai, kauniečiai ir tūkstantinė sirgalių armija iš visos Lietuvos ir Europos“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis. „Sportas Kaune visada ėjo koja kojon su kultūra. 2022 m. buvome Europos kultūros sostinė, o kitais metais mielai priimsime Eurolygos finalines kovas.“ – tęsė V. Matijošaitis.

Lošėjai taip pat tikrai bus patenkinti. Bus galimybė statyti daugelyje svetainių už šias vykstančias rungtynes gegužės 19-21 d. O tie, kurie nežino geriausių svetainių lažyboms, gali pažvelgti į įvairius kazino gidus kaip https://zaidejams.com/.

„Sprendimas surengti Eurolygos finalo ketverto varžybas Kaune yra aukščiausio lygio pagarba visai Žalgirio organizacijai“, – sakė Kauno Žalgirio direktorius Paulius Motiejūnas. „Ne vienerius metus siekėme, kad šis prestižinis renginys vyktų mūsų šalyje, todėl dar labiau džiaugiamės, kad mūsų pastangos buvo įvertintos.“

„Esame dėkingi Kauno miesto savivaldybei, kuri palaikė mūsų siekį ir entuziastingai sutiko prisidėti prie šio turnyro sėkmės. Laukia daug darbo ir bendravimo su Eurolyga, tačiau esame tam pasirengę. Padarysime viską, kad tai būtų geriausia finalo ketverto šventė lygos istorijoje“, – tęsė P. Motiejūnas.

Prieš COVID-19 pandemiją Žalgirio arena trejus metus iš eilės buvo lankomiausia. Kauno Žalgiris šį sezoną 6 iš 7 Eurolygos namų rungtynių jau sužaidė išparduotose arenose.

Pasak mūsų šaltinių, Dubajus tapo rimtu kandidatu surengti būsimą Eurolygos finalo ketverto turnyrą. Tačiau JAE sostinė pasitraukė kaip potencialus šeimininkas ir plačiai atvėrė duris Kaunui.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.