Niekieno neprašomas valo senojo parko takus

Verslininkas senojo Pasvalio parko takus valo nuosavu keturračiu. Aidos GARASTAITĖS nuotr.

Dievulis šiemet mums nepagailėjo tobulos, tapybiškos žiemos. Atviruką primenantys vaizdai už lango daugelį vilioja į gamtą. Jei ne smagiai leistis rogėmis nuo kalniuko, tai bent pasivaikščioti šerkšnu nubalintų medžių apsuptyje.

Senajame Pasvalio parke žmonių taip pat netrūksta. Tik retas čia užsukęs žino, kad švariai nuo parko takelių nustumdytas sniegas – vieno žmogaus iniciatyva. 

– Prasidėjo viskas nuo to, kad niekas nevalo į Pasvalio kempingą einančio, link Dvareliškių vedančio kelio. Nuvalėme mes patys, o paskui pagalvojome – kodėl nenubraukus sniego nuo apsnigtų ir užpustytų parko takų? Šią vietą nuo seno pamėgę pasvaliečiai, kodėl jiems nesuteikus galimybės pasigrožėti žiemos neatpažįstamai pakeistu peizažu? – sakė Pasvalio kempingo bei Sporto mokyklos kavinės savininkas Kostas Butkus. 

Verslininkas jau keturis kartus nuvalė senojo Pasvalio parko takus. Niekieno neprašomi valo senojo parko takus Dievulis šiemet mums nepagailėjo tobulos, tapybiškos žiemos. Atviruką primenantys vaizdai už lango daugelį vilioja į gamtą. Jei ne smagiai leistis rogėmis nuo kalniuko, tai bent pasivaikščioti šerkšnu nubalintų medžių apsuptyje. Tam jis naudoja nuosavą keturratį, prie kurio pritvirtintas sniegui stumdyti skirtas skydas. Vienas valymas užtrunka maždaug keturias valandas. Jo metu nuvažiuojama apie 50 kilometrų. Visus darbus verslininkas atlieka savo lėšomis. 

– Po iš sekmadienio į pirmadienį buvusio snygio ir pūgos sulaukiau prašymų nuvalyti kelią iki Dvareliškių. O mūsų pastangas senajame parke įvertinę žmonės jau prašo nuo sniego išlaisvinti Smegduobių ir „Šveicarijos“ parkų takus. Kai baigs snigti, reiks užsukti ir ten, – vakar sakė K. Butkus.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.