Ko Pasvaliui trūksta? Verslo idėjas savo kraštui siūlo jaunimas

Konkurse „Verslo idėja Pasvaliui“ draugiškai varžėsi jaunimas iš penkių rajono mokyklų. Iš kairės –
kapitonai iš Svalios progimnazijos, Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos, Saločių Antano Poškos pagrindinės mokyklos, Lėvens pagrindinės mokyklos, Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos komandų.

Komandos iš penkių Pasvalio rajono mokyklų varžėsi kasmečiame Pasvalio verslininkų asociacijos „Verslo žiedas“ rengiamame konkurse „Verslo idėja Pasvaliui“. Diskusija ir apdovanojimai vyko simbolinėje erdvėje – Pasvalio Atvirame jaunimo centre.

„Verslo žiedo“ vadovas Antanas Kairys drąsino jaunuolius – verslas prasideda būtent nuo idėjos. Tarp šių stotelių – tik noras, užsispyrimas ir atkaklus triūsas, o neribotos verslininko darbo valandos duoda vaisių. Tad ir apdovanotos buvo visos jaunimo idėjos – kiekvieną jų galima įgyvendinti.

Inovacijų agentūros konsultantė-ekspertė Neringa Trinskienė patikino, kad visada ieškosianti galimybių įgyvendinti jaunimo sumanymams bei drąsino, jiems kilus, iškart kreiptis, klausti ir domėtis. Pasvalio rajono Vietos veiklos grupės pirmininkė Helena Naglazienė vaizdžiai ragino: „raukitės ant problemų!“ Nes sėkmingas verslas būtent tai ir daro – sprendžia problemas. 

Jaunimo sumanymus svarstė ir patarimus taip pat dalijo komisija: rajono verslininkai Vytautas Mikelėnas (UAB „Pakelės namai“), Sigitas Zajarskas (UAB „Pasvalio agrodileris“), Nijolė Šimoliūnaitė (UAB „DLFN LT“). 

Už „Linksmiausiai pristatytą verslo idėją“ apdovanotas jaunimas iš Saločių Antano Poškos vidurinės mokyklos (mok. Kristina Piestinienė). Sumanymas „Skanu, gardu, niam, niam, niam!“ – mokinių ruoštų kepinių, bendradarbiaujant su krašto ekologiškais ūkiais, parduotuvė. 

„Lengviausiai įgyvendinama verslo idėja“ – Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazistų (mok. Danguolė Venckuvienė). Idėja „Signatūra“ – mokinių rankomis gamintų įvairių daiktų iš natūralių medžiagų ir epoksidinės dervos parduotuvė. Iniciatyvų komandos kapitoną Tadą verslininkai apdovanojo ir papildomu prizu – išmaniuoju laikrodžiu, motyvuojančiu negaišti laiko. 

„Naudingiausia rajono gyventojams verslo idėja“ – Lėvens pagrindinės mokyklos mokinių (mok. Rasa Žigienė). Tai socialinio verslo idėja „Aš tave matau“ – šiltnamyje šalia mokyklos auginti daržoves ir jas tiekti nepriteklių patiriančioms krašto šeimoms. 

Jaunimo grožio studijos „Išdrįsk“ idėja, kuri skatintų jaunuolius būti savimi ir nebijoti keisti stiliaus, buvo apdovanota kaip „Originaliausias verslo idėjos pristatymas“. Tai – Svalios progimnazijos auklėtinių sumanymas (mok. Jolita Šatienė). 

Kaip „Geriausia verslo idėja“ apdovanota Pasvalio Petro Vileišio gimnazijos jaunimo (mok. Asta Stipinienė) mintis. Tai – popamokinis klubas „Smag“ vaikams, kurių tėvai dirba ir neturi galimybės atžalų papildomai lavinti namuose.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.