„Rotary“ premijos pažangiausiems septintokams

Moksle per metus daugiausiai pasistiebė Svalios progimnazijos 8b klasės mokinė Viltė Brazaitė (viduryje). O vien dešimtukais septintą klasę baigė ir buvo apdovanotos tos pačios mokyklos 8a klasės mokinės Viltė Rimkutė (kairėje) ir Miglė Adomavičiūtė.

Pasvalio „Rotary“ klubo, vienijančio krašto verslininkus, iniciatyva šįmet pirmąsyk buvo skirtos premijos, skatinančios rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų 7 klasių mokinių pažangumą. Apdovanoti Pumpėnų gimnazijos ir Svalios progimnazijos septintokai. Tikimasi, kad krašto verslininkų bei rajono Švietimo ir sporto skyriaus bendradarbiavimas augins paramos tradiciją ir motyvuos jaunuolius naujai pažvelgti į mokymąsi.

Duomenis pateikė trys rajono mokyklos (dalis įstaigų, ugdančių septintokus, akcijoje šįmet nedalyvavo). Paaiškėjo, kad per metus pažangą padarė Pumpėnų gimnazijos septintokai, šįmet jau aštuntokai (metinių įvertinimų vidurkis pakilo nuo 7,29 iki 7,52 balo). Klasė pelnė 500 eurų vertės premiją. 100 eurų premija apdovanota jų auklėtoja Laima Noreikienė.

Tarp 221 rajono septintoko didžiausią šuolį padarė Svalios progimnazijos 7b klasės mokinė Viltė Brazaitė (nuo 5,83 iki 7,15 balo), Pumpėnų gimnazijos septintokas Justas Banelis (nuo 6,75 iki 7,92 balo) ir tos pačios mokyklos auklėtinė Ugnė Šateikaitė (nuo 8 iki 9,17 balo). Jiems skirtos 50 eurų premijos. 

Vien dešimtukais 7 klasę baigė Svalios progimnazijos auklėtinės Viltė Rimkutė ir Miglė Adomavičiūtė (7a klasė). Jos apdovanotos 100 eurų premijomis. 

Apdovanojimai įteikti rugsėjo pirmąją, Mokslo ir žinių dieną. Naujasis „Rotary“ prezidentas Aurimas Garlauskas aplankė Svalios progimnaziją, o vienas iš idėjos autorių, buvęs klubo prezidentas – Remigijus Janušis apdovanojo Pumpėnų gimnazijos mokinius. Pastarosios septintokų auklėtoja atskleidė, kad už pelnytą premiją su vaikais vyks į ekskursiją. 

Didžiausią pažangą per metus padarė Pumpėnų gimnazijos septintokai (šįmet – jau aštuntokai). Jų auklėtoja – Laima Noreikienė. Klasėje – ir didžiausią asmeninę pažangą pasiekę Justas Banelis ir Ugnė Šateikaitė.

R. Janušis komentavo, kad „Rotary“ klubo nariai neliko nusivylę – džiaugiasi įgyvendintu sumanymu ir norėtų, kad premija taptų tradicine. Mokslo metams artėjant į pabaigą, vėl kvies mokyklas dalyvauti – pasidalinti pažangumo rodikliais. „Tikimės, kad sužinojusios apie akciją, dalyvaus ir kitos mokyklos, atsilieps daugiau vadovų“, – telefonu sakė verslininkas. 

„Rotary“ klubas viliasi, kad premija paskatins mokytojus didinti motyvaciją, mokinius – mokytis geriau, gerinti asmeninius rezultatus, o kartu – ir visos klasės. Ypač džiugu, kai didelę pažangą padaro mokęsi prasčiau. Verslininkai svarsto plėsti ir premijos auditoriją – apdovanoti daugiau klasių. 

Rajono Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Gvidas Vilys sveikino, kad atsiranda privačių asmenų ir organizacijų iniciatyvų, skatinančių jaunuolius domėtis mokslu, gerinti savo rezultatus. „Septinta klasė, keturiolika metų – pereinamasis amžius. Keičiasi vertybės. Tikimės, jog tokia išorinė motyvacija kaip ši prisidės prie supratimo, kad mokslas yra vertybė. Kad norint, stengiantis ir matant prasmę, jis duoda vaisių. Džiaugiamės ir tikimės, kad idėja augs.“ 

Šaunu, kad tai – ne vienintelė tokia iniciatyva. Rajono mokyklas remia ir mokinius premijomis, įvairiais apdovanojimais skatina jas baigę mokslininkai, visuomenininkai.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.