Kraujo ištroškę vilkai neaplenkė Vaškų miestelio

Asmeninio albumo nuotr.

Pastarosios dienos dviejoms Vaškų krašto šeimoms buvo košmariškos. Šalia miestelio įsikūrę ūkininkai iš viso neteko ožiuko ir dviejų ožkyčių, o Nemeikšiūnuose ūkį puoselėjanti šeima (nukentėjusiųjų pavardžių neskelbiame) – net šešiolikos veislinių avelių. Gyvulius be gyvybės ženklų paliko čia klajoję vilkai.

„Esame girdėję, kad vilkai žmonėms išpjauna gyvulius. Bet netikėjome…“ – su širdgėla sakė Nemeikšiūnų ūkininkė, praradusi visą su meile augintų gyvulių būrį. Šalia nėra miško, tad apie plėšrūnus nebuvo minties. Pernai teko girdėti, kad nukentėjo gyvulių augintojai Skrebotiškyje. O šiemet pilkieji plėšrūnai pasidarbavo ir pas juos. Rugpjūčio 1 dieną, pirmadienį, apie pusė vienuoliktos ryte, rado išguldytas trylika mėsinių avelių. Vieną, kone visai sudorotą, rado nuvilktą prie kviečių lauko. Dar dviejų rasti jau nepavyko. 

Nuo vilkų atakos nukentėję ūkininkai Pasvalio rajono savivaldybėje užpildė prašymą kompensacijai gauti. 

Redakciją pasiekė ir antra kraupi istorija. Visai šalia Vaškų miestelio gyvenantys ūkininkai dviejų savaičių laikotarpyje neteko trijų ožiukų. Liepos viduryje rado negyvą Kamerūno ožiuką (miniatiūrinės veislės). Savaitę laiko likusius gyvulius saugojo ir vedžiojo į tvartą. Deja, vilkų pavojus nebuvo praėjęs. Po poros savaičių nuo pirmojo įvykio, liepos 29 dieną, paskerstas rado dar dvi ožkytes. Liko didesnis, raguotas ožys – jo vilkas neįveikė, nors matyti grumtynių pėdsakai. Prieš tai apie tokias nelaimes yra tekę tik girdėti, patys, nors seniai auginantys įvairius gyvulius, susidūrę nebuvo. 

Ožiukus praradusi moteris išsikalbėjo su pažįstamais ir sužinojo, kad viena vaškietė, anksti vykstanti pas galvijus, tą nelaimingą penktadienį vilką matė pati. Apie 5 valandą ryto pilkasis šmirinėjo visai šalia miestelio parko! Girdėta, kad ir dviračiais važinėjantiems vaikams yra tekę matyti vilką, ateinantį nuo miško. Vaikai, laimei, apsisuko ir grįžo į miestelį.

Komentuok su Facebook

Ar skaitėte?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.